Skip to main content
Novice

Nagrada za najboljšo knjigo umetnika v Sloveniji

By 30 novembra, 202228 decembra, 2022No Comments

Foto: Arhiv Galerije P74

NAGRAJENI KNJIGI UMETNIKA

SMALL BUT DANGERS, Slikanica, zvezek in ovojnica, (samozaložba, 2022)

Matija Brumen, Galeb (založba The Angry Bat, 2021)

Rok za prijavo: 15. 12. 2022

______

V decembru 2022 napovedujemo več dogodkov sedme edicije konvencije Blind Date, osrednji   dogodek namenjen promociji, produkciji in popularizaciji knjige umetnika in umetniških publikacij.

Ob tem z veseljem objavljamo razpis za nagrado, ki jo podeljujemo za najboljšo knjigo umetnika in je prva tovrstna pri nas. Pri izboru bomo upoštevali knjige umetnika, ki so bile izdane v Sloveniji med leti 2019 in 2022. Upoštevani bodo vsi žanri in formati knjige umetnika. Knjigo umetnika razumemo široko, kot umetniško delo v formi knjige. Knjigo umetnika lahko predlaga posameznik, institucija, umetnik, avtor, umetniška skupina ipd.

Poslani predlog mora obvezno vsebovati:

  • Izvod predlagane knjige.
  • Osebne podatke avtorja /ime, priimek, naslov, e-mail, telefon/.
  • Kratko predstavitev avtorja /največ pol strani A4/.
  • Kratek opis / koncept predlagane knjige umetnika /največ eno stran A4/.

Upoštevane bodo zgolj popolne prijave.

Javni razpis je odprt do vključno 15. decembra 2022. Zmagovalno knjigo bo razglasila žirija 22. decembra 2022 na sejmu knjig umetnika in umetniških publikacij v Galeriji P74.

Nagrajenka / nagrajenec bo deležen posebne promocije na mednarodnih sejmih knjig umetnika na katerih sodeluje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. in podpore (po dogovoru) pri produkciji nove knjige umetnika.

Prijave in knjige umetnika pošljite na naslov:
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Center in Galerija P74, Trg Prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana, s pripisom: Za knjigo umetnika.

Poslanih knjig umetnika ne vračamo in ostanejo shranjene v arhivu Centra in Galerije P74 oz. del Zbirke knjig umetnika Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.


 

Strokovna žirija v sestavi Janka Vukmir (Institut za sodobno umetnost, Zagreb), Nina Skumavc (Galerija P74, Ljubljana), Tadej Pogačar (Galerija P74, Ljubljana) je pregledala poslane predloge na razpis za najboljšo knjigo umetnika izdane v Sloveniji med leti 2019 in 2022.

Soglasno je izbrala knjigi SMALL BUT DANGERS Slikanica, zvezek in ovojnica, (samozaložba, 2022) in Matije Brumna Galeb (založba The Angry Bat, 2021).