Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je zavezan vaši zasebnosti. Ta Pravilnik o zasebnosti opisuje, na kakšen način pridobivamo osebne podatke uporabnikov spletne strani galerije (https://www.zavod-parasite.si/) in naše spletne rubrike Izpostavljeno (skupaj,”spletna stran”) in kako so te informacije uporabljene in posredovane. Z uporabo naše spletne strani se strinjate s pogoji, naštetimi v spodnjem Pravilniku o zasebnosti.

Pravilnik pojasnjuje:
Kakšne podatke zbiramo in kje so shranjeni
Kako uporabljamo piškotke in podobne tehnologije
Kako uporabljamo osebne podatke za komunikacijo z vami
Kako in zakaj delimo vaše podatke
Kako ščitimo vaše podatke
Kako nas lahko kontaktirate

Ta Pravilnik o zasebnosti velja tudi v primeru, da nas kontaktirate ali mi vas v zvezi z Galerijo.

Osebni podatki, ki jih zbiramo

V tem Pravilniku o zasebnosti “osebni podatki” pomenijo “osebne podatke”, tj. individualno določljive podatke o posameznem potrošniku, ki jih spletna stran zbira na spletu od tega posameznika in jih hrani v dostopni obliki. Osebni podatki med drugim vključujejo ime in priimek osebe, njen fizični naslov, poštno številko, e-poštni naslov, telefonsko številko ali številko telefaksa.

Zbirajo se lahko tudi drugi podatki, kot so vaši poklicni podatki, osebni interesi, demografski podatki, rojstni dan in podatki o uporabi (kot so zgodovina nakupov, dovoljenja za komunikacijo, želje in interesi izvajalcev in/ali podatki o vaši udeležbi na naših dogodkih).

Podatke od vas lahko zbiramo na več načinov, med drugim:
ko se naročite na naše e-novice ali poštni seznam;
ko dostopate do naše spletne vsebine Izpostavljeno;
ko izpolnite obrazec na našem spletnem mestu;
ko pošljete svoj e-poštni naslov ali vnesete druge podatke na našem spletnem mestu;
ko ustvarite/posodobite račun v galeriji;
ko iz kakršnega koli razloga stopite v stik z galerijo;
ko z nami komunicirate prek spletnih mest družabnih medijev tretjih oseb; in
ko opravite nakup. V postopku nakupa/prodaje bomo zbirali vaše ime in priimek, naslove za zaračunavanje in pošiljanje, e-poštni naslov, telefonsko številko in morebitne druge informacije.

Ko brskate po našem spletnem mestu, lahko zbiramo:
informacije o vašem vedenju pri spletnem brskanju;
informacije o napravah/brskalnikih, ki ste jih uporabili (na primer vaš naslov IP, ime domene referenčnega spletnega mesta, operacijski sistem, vrsta brskalnika ter datum in čas obiska);
druge podatke, ki jih zbirajo piškotki in povezane tehnologije za sledenje (na primer iskanja, ki jih izvajate, poizvedbe, ki jih opravite, povezave, ki jih kliknete, nakupi, ki jih opravite, in spletna mesta tretjih oseb, ki ste jih obiskali ali jih obiščete pozneje);
in podatke o lokaciji.

Ko stopite v stik z nami ali mi stopimo v stik z vami, lahko zbiramo:
podrobnosti o e-poštnih sporočilih in drugih digitalnih sporočilih, ki vam jih pošljemo in jih odprete, vključno z vsemi povezavami v njih, ki jih kliknete, in povezavami, ki jih nato obiščete na našem spletnem mestu
Podrobnosti o takšni korespondenci

Nekatera naša e-poštna sporočila, ki vam jih pošljemo, lahko vključujejo “URL za klik”, ki je povezan z določeno stranjo na spletnem mestu. S klikom na tak URL boste samodejno vstopili na našo spletno stran, mi pa lahko zbiramo informacije v zvezi s “klikom”. Zbiranju teh podatkov se lahko izognete tako, da ne kliknete na povezave URL v naših e-poštnih sporočilih.

Zbiramo lahko zbirne informacije o vedenju uporabnikov za merjenje zanimanja za našo spletno stran in njeno uporabo. Skupne informacije so neosebne in/ali anonimne informacije o vas, kot so starost, spol, vrste kupljenih izdelkov, strani, do katerih najpogosteje dostopate, ali iskalni izrazi, ki jih vnesete. Skupni podatki se uporabljajo na skupen način in na podlagi zbranih podatkov ni mogoče prepoznati posamezne osebe. Na primer, število ljudi, ki obiščejo našo spletno stran in živijo v določenem mestu, je zbirna informacija, ki ne omogoča osebne identifikacije posameznega uporabnika. Skupne informacije se lahko uporabljajo za določanje vzorcev in izdelavo demografskih poročil, ki ne opisujejo ali identificirajo posameznega uporabnika.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke

Zbiramo, hranimo in procesiramo vaše osebne podatke, da izboljšamo spletno izkušnjo galerije in vam nudimo storitve, ki jih zahtevate.

Uporaba informacij, ki jih zbiramo:
Administracija in vzdrževanje spletne strani;
Razumevanje in odgovarjanje na vaše potrebe in želje;
Omogočanje dostopa do informacij, ki jih od nas zahtevate (kot so novičniki, obvestila po e-pošti in druge informacije);
Omogočanje dostopa do informacij in obvestil o galeriji in/ali rubriki Izpostavljeno, ki bi vas morda zanimale;
Ugotavljanje in izboljšanje učinkovitosti vsebin naših promocijskih e-sporočil;
Vodenje in razvoj našega posla in poslovnih dejavnosti;
Procesiranje nakupov;
Odziv na vaša vprašanja in ponujanje pomoči strankam;
Izpolnitev dolžnosti, ki so posledica dogovora, v katerega vstopite z nami;
Zagotovitev strinjanja z našimi pogoji delovanja;
Izpolnitev pravnih dolžnosti ali zaščita in izvrševanje pravnih pravic; in
V povezavi s kakršnokoli prodajo našega posla ali premoženja.

Kontakt in interakcija z vami

Če se prijavite na naš novičnik ali izpolnite obrazec na naši spletni strani, nam dajete privoljenje, da hranimo vaše osebne podatke in vas kontaktiramo za posredovanje informacij, ki ste jih ob prijavi zahtevali. Kontakt se lahko vrši preko telefona, e-pošte, pošte ali socialnih omrežij.

Svoje preference prejemanja e-pošte lahko kadarkoli posodobite in nam pomagate bolje razumeti informacije o tem, kaj želite prejemati.

Od vseh oglaševalskih sporočil preko e-pošte se lahko kadarkoli odjavite tako, da sledite navodilom na dnu e-poštnega sporočila. Nemudoma vas bomo odstranili z vseh načinov korespondence, čeprav lahko še vedno prejemate sporočila posameznikov. Prosimo, da nas kontaktirate na spodaj navedenem naslovu, če bi radi bili odstranjeni z VSEH načinov komuniciranja z Galerijo.

V nekaterih primerih, a ne vseh, lahko spletna stran, z njo asocirana programska oprema in drugi sodelujoči, ki zbirajo informacije skozi spletno stran, sledijo določenim Ne Slediti signalom ali podobnim mehanizmom, ki uporabnikom ponujajo izbiro glede zbiranja osebnih podatkov o spletnih aktivnostih posameznega potrošnika skozi daljše obdobje in preko zunanjih spletnih strani ali storitev.

Deljenje osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne bomo nikoli prodali ali z njimi trgovali zunanjim strankam.

Če vam prodamo umetniško delo, račun posredujemo umetniku za njegovo evidenco.

Podatke lahko delimo s povezanimi podjetji ali ponudniki storitev, ki nam pomagajo pri upravljanju našega spletnega mesta, poslovanju ali storitvah za naše uporabnike, če se te stranke strinjajo, da bodo te podatke varovale kot zaupne. Informacije lahko objavimo tudi, kadar je njihova objava ustrezna zaradi skladnosti z zakonom. Občasno od nas organi pregona in vladne agencije zahtevajo posredovanje osebnih podatkov, pri čemer si pridržujemo pravico, da jih posredujemo, če je to zakonsko določeno ali zahtevano.

Pri zagotavljanju nekaterih naših storitev lahko sodelujemo s tretjimi osebami in morda bo potrebno, da jim posredujemo vaše podatke za zagotavljanje teh storitev. Na zahtevo in po potrebi bomo zagotovili podrobnosti o tem, s katerimi tretjimi osebami sodelujemo.

Za zbiranje vaših osebnih podatkov in podatkov o vašem spletnem vedenju za namene sledenja vedenju in oglaševanja po interesu lahko uporabljamo tudi tretje osebe, med drugim nekatere oglaševalske posrednike. Takšni oglaševalski posredniki lahko vključujejo oglaševalska omrežja, oglaševalske borze, prodajalce oglasov, ponudnike analitičnih storitev, posrednike podatkov, ponudnike ponovnih tarč, ponovne tržnike in/ali tržne raziskovalce.

Poleg tega lahko naša spletna stran uporablja storitev Google Analytics, ki nam pomaga izvedeti, kdo obiskuje našo spletno stran in katere strani si ogleduje.

Piškotki in podobne tehnologije

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki spletnemu mestu omogočajo zbiranje in shranjevanje različnih podatkov v vašem namiznem računalniku, prenosnem računalniku ali mobilni napravi. Piškotke in podobne tehnologije (npr. oznake) na našem spletnem mestu uporabljamo za razlikovanje med vami in drugimi uporabniki, kar nam pomaga prilagoditi in izboljšati vašo izkušnjo z našim spletnim mestom in galerijo.

Piškotke uporabljamo za različne namene, vključno z:
razumevanje, kako se naše spletišče uporablja, na primer tako, da nam sporočite, če se med brskanjem prikaže sporočilo o napaki;
razumevanje in shranjevanje vaših nastavitev in kontaktnih podatkov, tako da vam teh podatkov ni treba posredovati dvakrat;
merjenje učinkovitosti naših tržnih komunikacij, na primer tako, da nam sporočite, ali ste odprli tržno elektronsko sporočilo, ki smo vam ga poslali;
nam pomagajo zbirati podatke o prometu na spletnem mestu in interakciji s spletnim mestom, da lahko v prihodnosti ponudimo boljšo izkušnjo in orodja na spletnem mestu. Uporabljamo lahko zaupanja vredne storitve tretjih oseb, kot je Google Analytics, ki v našem imenu spremljajo te informacije. Nekateri piškotki so nujni, zato jih ne smete onemogočiti, če želite uporabljati vse funkcije našega spletnega mesta. Piškotke lahko onemogočite, vendar lahko to vpliva na vašo popolno izkušnjo s spletnim mestom.

Kako varujemo vaše podatke

Uporabljamo razpon različnih varnostnih ukrepov, ki zagotavljajo varnost vaših osebnih podatkov. Ti lahko zajemajo:
Uporabljamo računalniški požarni zid in fizične, elektronske in procesne varovalke, povezane z zbiranjem, shranjevanjem in posredovanjem osebnih podatkov
Uporabljamo antivirusno zaščito. Naša spletna stran je redno pregledana za varnostne pomanjkljivosti, kar vam zagotavlja varen obisk naše spletne strani
Vsa komunikacija med vašim iskalnikom in našo spletno stranjo je zakodirana
Vaši osebni podatki so shranjeni za mrežo varovanja in dostopni le majhnemu številu zaposlenih, ki imajo posebne pravice dostopa do sistemov in ki so dolžni informacije držati zase

Med tem, ko sprejemamo vse potrebne tehnične in organizacijske korake za varstvo vaših osebnih podatkov, vam ne moremo zagotoviti varstva podatkov, ki nam jih posredujete preko spletne strani ali e-pošte. Po tem, ko prejmemo vaše podatke, jih bomo hranili v elektronski in fizični obliki pod našim nadzorom. Uporabljali bomo stroge varnostne ukrepe, da preprečimo neodobren dostop do vaših podatkov.

Kontaktirajte nas

Prizadevamo si za to, da so podatki, ki jih hranimo o vas, točni in posodobljeni.

Pod regulacijo GDPR, ki je v veljavi od 25. maja 2018, imate pravico vpogleda v podatke, ki jih hranimo o vas.

Če bi želeli dostop do vaših osebnih podatkov ali če mislite, da so podatki napačni, nas prosim kontaktirajte na:
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.
Hruševska 66
1000 Ljubljana
Slovenija

Lahko nam pošljete tudi e-sporočilo na naslov p74info@zavod-parasite.si ali nas pokličete na +386 40 370 199.

Prudržujemo si pravico do spremembe Pravilnika o zasebnosti brez vnaprejšnje najave, zato stran redno preverjajte za kakršnekoli nove informacije.