Skip to main content
KAPSULA program 2014

ViennaFair 2014

By 29 septembra, 201421 novembra, 2014No Comments

2.–5. 10. 2014, preview 1. Oktober 14h – 21h

Center in Galerija P74
Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana
www.zavod-parasite.si; www.kapsula.si
p74info@zavod-parasite.si
m +38640370199
Kontakt: Uroš Legen

Umetniki: Polonca Lovšin, Tomaž Furlan
Sejemski prostor: A9

Polonca Lovšin, vizualna in intermedijska umetnica ter arhitektka, se v raziskavah loteva dinamičnega odnosa med urbanim in ruralnim, lokalnim in globalnim, teme samooskrbe, naredi-sam filozofije ipd. Njene večletne raziskave so osnova za izdelavo vizualno atraktivnih kolažev in video animacij, t.i. »risank za odrasle«. Stop-motion animacija sama po sebi omogoča ustvarjanje sobivanje realnosti in fikcije.
Polonca Lovšin je sodelovala na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini mdr. v Kunstverein Gera, Wysings Centre,Cambridge; galeriji A+ A v Benetkah, v Hamburgu, Parizu, Pragi, Berlinu, Copenhagnu, Liegu, Bologni, Poznanu, Celju, Slovenj Gradcu, Ljubljani. Je dobitnica nagrade “Zlata ptica” 2010 za vizualno umetnost. Sodelovala je na več mednarodnih umetniških rezidencah v Cambridgu, Hamburgu, Berlinu, Californiji in Londonu.


Polonca Lovšin
Back to the City, 2011
Collage, 30cm x 45 cm
Ed. 1/3 + 1 A.P.

Artist’s CV (pdf)

Tomaž Furlan se v svojih skulpturalnih delih in videu ukvarja prav z brezkompromisnim razkrivanjem patoloških stanj sodobne družbe. Ustvarja jih v navalu izkušenj in spoznanj opazovanja družbe. Pojem stroja seveda Furlan uporablja kot metaforo, a tudi kot inovativno ustvarjalno polje za konstruiranje in proizvajanje še novih, ne videnih oblik strojev. Furlanovi stroji so v svoji funkciji in sestavi namreč izpeljani do skrajnih možnih, absurdnih meja. Pri tem se avtor osredotoča na tiste elemente, ki ključno opredeljujejo ta skupek nesmislov: enolično in neskončno mnogo ponovitev enega in istega zaporedja različnih opravil, gibov, kjer ni zaznati kakega končnega logičnega cilja. (Barbara Sterle Vurnik)
Tomaž Furlan je v zadnjih letih sodeloval na številnih skupinskih razstavah v Ljutomeru, Mariboru, Ljubljani, Celju. Sodeloval je na Manifesti 9 v Genku in na U3 – 7. Trienalu sodobne slovenske umetnosti v Sloveniji v MSUM , Ljubljana.


Tomaž Furlan
Scratch the surface, 2013

Artist’s CV (pdf)

More info: www.viennafair.at/online-catalogue

VIENNAFAIR – Vienna Intenational Art Fair
Messe Wien, Hall A, Entrance A
1020 Vienna