Skip to main content
Novice

Razpis za Nagrado skupine OHO 2023

By 26 januarja, 202322 januarja, 2024No Comments

Foto: Arhiv Galerije P74

>Izbrani nominiranci Nagrade skupine OHO 2023
V četrtek 16. 3. 2023 je potekalo žiriranje nominirancev Nagrade skupine OHO 2023.
Strokovna žirija v sestavi Alenka Gregorič (umetniška vodja, Cukrarna, Ljubljana), Marko Košan (kustos / muzejski svetnik, Koroška galerija likovnih umetnosti, Slovenj Gradec) in Maja Hodošček (vizualna umetnica in kustosinja, Center sodobnih umetnosti, Celje) je soglasno izbrala letošnje nominirance nagrade.

Izbrani so:
Maja Bojanić
Ana Likar
Nik Erik Neubauer
Pita Projekt (Nina Goropečnik & Rea Vogrinčič)

Na javni razpis je prispelo 19 prijav. Vsem umetnicam in umetnikom se zahvaljujemo za sodelovanje, nominirancem pa čestitamo.
_____

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. z veseljem objavlja javni razpis za Nagrado skupine OHO 2023 – osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 40. leta starosti.

Vljudno vabimo umetnike, institucije, organizacije, da se prijavijo oziroma, da prijavijo umetnice in umetnike, ki delujejo na področju sodobne vizualne umetnosti v medijih risbe, slikarstva, kiparstva, instalacije, videa, novih medijev, performansa. Prispele prijave bo pregledala strokovna žirija in izbrala štiri nominirance nagrade. Razpis za nagrado je odprt do vključno 10. 3. 2023. 

Nagrado skupine OHO razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana, v sodelovanju z Residency Unlimited, New York in Trust for Mutual Understanding, New York. Nagrada skupine OHO je del mednarodne mreže YVAA (Young Visual Artist Award), ki združuje sorodne nacionalne nagrade enajstih evropskih držav.

Več o Nagradi skupine OHO 2023 in pogojih razpisa