Skip to main content
Novice

Iščemo sodelujoče performerje za projekt Drift Dávida Somla

By 4 avgusta, 202314 avgusta, 2023No Comments

Foto: Balogh Attila

Madžarski intermedijski umetnik Dávid Somló v svojih delih ustvarja situacije, ki z uporabo preprostih elementov, struktur in navodil omogočajo kompleksne, neponovljive rezultate. Njegov projekt Drift je nastal na presečišču performansa, intervencije in zvočne koreografije. Traja eno uro in je izveden s 15 lokalnimi performerji. Ti sledijo »nevidnim potem« na večjem javnem trgu ali v njegovi neposredni bližini. Performerji se premikajo po jasnih, preprostih navodilih avtorja in s seboj nosijo prenosne zvočnike. Iz slednjih se (glede na sam prostor) sestavlja specifičen rezultat kompozicije in ustvarja unikatno zvočno krajino.

Datum performansa: nedelja, 27. 8. 2023 s pričetkom ob 19.00 uri

Lokacija: Prešernov trg, Ljubljana

Iščemo 15 performerjev – prostovoljcev, ki bi jih zanimajo tovrstni projekti in bi želeli sodelovati pri izvedbi performansa. Predhodne izkušnje niso potrebne, obvezno je znanje angleščine (za komunikacijo z umetnikom). Priprave bodo kratke in preproste.

Predviden urnik: srečanje z umetnikom  in vaje v soboto, 26. 8. (cca. 15h-20h) ter vaje in performans v nedeljo, 27. 8. 2023 (cca. 15h-20).

Več informacij in prijave na: 041 911 397 ali nina@zavod-parasite.si

_____

Dávid Somló (1986, Budimpešta) je madžarski interdisciplinarni umetnik, katerega delo se osredotoča na zvok, prostor in interakcije. Diplomiral je na oddelku za interdisciplinarno kompozicijo na Goldsmith Collegu v Londonu ter iz sociologije na ELTE (Budimpešta). Trenutno končuje doktorski študij iz intedisciplinarnih metodologij na Fine Arts Universiy v Budimpešti. Njegovo delo je bilo predstavljeno na mednarodnih festivalih v Evropi, Severni Afriki in Južni Ameriki.

davidsomlo.com

_____

Posebna zahvala za podporo pri projektu: Lisztov inštitut (Madžarski kulturni center Ljubljana)