Skip to main content
Novice

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. septembra na sejme v New York, Berlin in Dunaj

By 16 septembra, 2012No Comments

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. napoveduje mednarodno promocijo mladih domačih umetnikov na pomembnih mednarodnih sejmih v New Yorku, Berlinu in Dunaju.


Sejem knjig umetnika MISS READ, Berlin letošnje leto poteka na novi lokaciji v neposedni povezavi s sejmom sodobne umetnosti abc art berlin contemporary, v času t.i. “Berlinskega umetniškega tedna” (Berlin Art Week). Sejem knjig umetnika bo predstavil okoli osemdeset vodilnih mednarodnih založnikov, samozaložnikov in umetnikov. Poteka med 14. in 16. septembrom 2012 na lokaciji “Bananenhalle”, Luckenwalder Strasse 4 – 6 v Berlinu. Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. na sejmu predstavlja najnovejše izdaje knjig umetnika zadnjih dveh let.


Sejem VIENNAFAIR The New Contemporary, ki bo potekal med 20. septembrom in 23. septembrom 2012 na Dunaju, je prenovljena edicija mednarodnega sejma, ki si je zastavil nove visoke in drzne cilje. Sejem ohranja fokus na umetniški produkciji vzhodne in centralne Evrope, hkati pa širi zanimanje na teritorije Ruske federacije, Kavkaz in Turčijo. Na letošnjo edicijo sejma so sodelovanje že potrdile tudi številne večje galerije iz Berlina, Antwerpna in Bruslja. Galerija P74 bo na sejmu predstavila med drugim dela Balinta Szombathyja in predvsem dela ustvarjalcev mlajše generacije Polonce Lovšin in (aktualnega nagrajenca Nagrade skupine OHO) Tomaža Furlana.


Sedma edicija NY Art Book Fair, največjega in najpomembnejšega sejma knjig umetnika na svetu, bo potekala med 28. septembrom in 30. septembrom 2012 v prostorih MoMA PS1 na Long Island City v Queensu. Sejem vsako leto ponudi prostor najnovejšim izdajam knjig umetnika, umetniškim publikacijam, monografijam, periodiki, zinom idr. ki jih predstavlja več kot 270 mednarodnih založb, antikvarjev, knjigotržcev, umetnikov, neodvisnih založnikov iz petindvajsetih držav. Organizatorji tudi letos ob sejmu pripravljajo bogat spremljevalni program predavanj, projekcij, performansov, podpisovanj knjig, delavnic, pogovorov. Osrednja predavatelja letošnje dvodnevne conference, ki se posveča kulturi knjige umetnika, sta legendarna Luccy Lippard in umetnik Paul Chan. V lanskem letu je sejem obiskalo več kot 15.000 obiskovalcev.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. na NY Art Book Fair sodeluje že četrto leto zapored in tudi letos predstavlja zadnje izdaje knjig umetnika predvsem domačih umetnic in umetnikov.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in MOL, Oddelek za kulturo.