Skip to main content
Novice

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. na sejmu Printed Matter v New Yorku

By 26 septembra, 201113 oktobra, 2011No Comments


Šesta izdaja New York Art Book Fair – največjega sejma knjig umetnika, umetniške periodike, zinov in umetniških monografij na svetu – bo odprla svoja vrata med 29. septembrom in 2. oktobrom 2011 v P.S. 1 v New Yorku.

Tudi letos napoveduje rekordno udeležbo založnikov, distributerjev, umetniških skupin, in antikvarjev iz več kot dvajset držav z vsega sveta, ki bodo predstavili kaj je novega v umetniškem založništvu. Sejem bo spremljal bogat spremljevalni program konference, predavanj, pogovorov, delavnic, projekcij ipd. Lanskoletni sejem je obiskalo izjemnih 16,500 obiskovalcev.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. se njujorškega sejma udeležuje že tretjič. Tudi letos sodeluje kot edini neodvisni založnik iz regije. Predstavil bo produkcijo knjig umetnika in drugih publikacij, ki jih je izdal v zadnjem letu.

Knjige umetnika, ki jih izdaja Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. poleg KAPSULE v Ljubljani na voljo v več specializiranih knjigarnah: Boekie.Woekie/Amsterdam, Pro-qm/Berlin, Motto/Berlin, Printed Matter/New York, Castilo-Coralles/Pariz, Florence Loewy/Pariz, MACBA, Barcelona.
Uvrščene so v več najpomembnejših zbirk knjig umetnika in umetniških publikacij mdr.
v Muzej moderne umetnosti Weserburg, CNEAI Pariz, MoMA New York idr.

Več informacij o sejmu NY Art Book Fair na http://nyartbookfair.com