Skip to main content
Novice

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. na sejmih v Berlinu in Ljubljani

By 17 novembra, 2011No Comments

27. Slovenski knjižni sejem, Cankarjev dom, Ljubljana & MISS READ, KunstWerke, Berlin

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. se letos prvič udeležuje 27. Slovenskega knjižnega sejma (SKS), ki bo na ogled v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na sejmu se predstavlja okoli 100 domačih založb. Vrata sejma se za obiskovalce odpirajo že 23. novembra ob 9. uri. Na 1300 kvadratnih metrih razstavnega prostora bo sodelovalo okoli 80 večjih in 20 malih slovenskih založb. V petih sejemskih dneh se bo zvrstilo okoli 116 spremljevalnih dogodkov.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. na sejmu predstavlja svoje najaktualnejše publikacije in knjige z izrednimi sejemskimi popusti za umetnike, študente in brezposelne. Poiščite nas v drugem preddverju, stojnica št. 28!

.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. med 25. in 27. novembrom sodeluje na sejmu knjig umetnika MISS READ v osrednjem berlinskem centru sodobne umetnosti KunstWerke. To je že tretja edicija tega uspšnega sejma, ki vabi najpomembnejše neodvisne evropske založnike in umetnike, da predstavljajo svoje nove knjige. Knjiga umetnika kot poseben žaner odraža številne smeri umetniške produkcije sodobne vizualne umetnosti. Poleg tetga prinašajo tudi nove poti prezentacije, izmenjave in distribucije.
Na sejmu se bo predstavilo več kot osemdeset (80) najaktivnejših akterjev neodvisnega založništva knjig umetnika.