Skip to main content
Novice

Začetek novega sejemskega leta

By 21 februarja, 201922 avgusta, 2020No Comments

Milena usenik, Bow V., 1975, 180x120cm

Laibach Kunst, Tarquin and Lucretia, 1979-1980, acrylic on paper, 141,5 x 104,5 cm

Tadej Pogačar, Production of Desire, 100 cm x 70 cm, 2001

Galerija P74 na sejmih v Rotterdamu in Madridu

Februar je v svoji drugi polovici in sejemsko dogajanje na področju sodobne vizualne umetnosti je na svojem prvem vrhuncu. Za nami je uspešen nastop na sejmu Art Rotterdam v Rotterdamu, kjer smo zelo uspešno predstavili dela Polonce Lovšin in skupine Small but dangers.

To je že dvajseta izdaja evropskega sejma, ki gosti v prostorih tovarne Van Nelle in ponuja aktualne novosti vizualne umetnosti. Priča smo bili udaru otvoritev, razstav v muzejih in drugih umetnostnih institucijah, predavanj, vodenih ogledov, pogovorov ipd.

Dela Polonce Lovšin in Small but dangers so bila v središču pozornosti. Umetnostni kritik Paul Carey – Kent, redni pisec prispevkov za revije kot so Art Monthly, Frieze, Elephant ipd., je v FAD Magazine med vrhunce letošnega umetnostnega sejma uvrstil delo Polonce Lovšin. Izpostavil je njeno inventivnost pri prezentaciji izumov za osebno rabo. Pisec jih razume kot intimni akt osebnega upora do prevladujočih oblik množične proizvodnje.

Ne pozabimo: kultura je po besedah domačih strokovnjakov najbolj donosna dejavnost v celotnem javnem sektorju. Mednarodni sejmi sodobne umetnosti so poleg tega najpomembnejši promotorji aktualnih oblik sodobne umetnosti, poleg tega pa mladim omogočajo neposreden vstop na mednarodni umetniški trg.

Smo tik pred uradno otvoritvijo enega največjih, elitnih evropskih sejmov ARCOmadrid, ki bo v letošnji izdaji gostil več kot dvesto galerij iz 31 držav. Zanimanje je izredno.

Galerija P74 se sejma ARCOmadrid 2019 udeležuje z odlično ponudbo slik, grafik, kolažev in fotografij Milene Usenik, Laibach Kunst in Tadeja Pogačarja.

To je že šesta udeležba Galerije P74 na tem uglednem sejmu.

Galerija P74 zadnje desetletje redno sodeluje na najpomembnejših evropskih sejmih sodobne umetnosti in zastopa domače umetnice in umetnike Polonco Lovšin, Small but dangers, Tomaža Furlana, Uroša Potočnika, Dejana Habichta, Jožeta Baršija, Tadeja Pogačarja, Laibach Kunst, Mileno Usenik in OM Produkcijo.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član ASOCIACIJE – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.