Skip to main content
Novice

V soboto, 16. 6. ogled razstave v P74 in posebna ponudba v KAPSULI

By 14 junija, 2012No Comments

Sobota, 16. 6. 2012 izjemoma odprto od 18h do 22h!
Center in Galerija P74 / KAPSULA, Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana

#1
Center in Galerija P74
Slaven Tolj: Srđ je naš!

Slavenj Tolj

“Edina obljuba mestne uprave in župana, ki ji verjamem, je tista o enem grobnem prostoru za vsako dubrovniško družino.”
Slaven Tolj

Projekt “Srđ je naš!” se ukvarja s fenomenom agresivnega prilaščanja in privatizacije javnega prostora, nekonsistentne prostorske politike in izključevanjem meščanov iz procesov odločanja o prostorskih vizijah in razvoja v mestu Dubrovnik. Gre za paradigmatski primer tranzicijskega plenjenja in akumulacije velikega bogastva v rokah vplivne manjšine. Projekt “Srđ je naš!” prevprašuje temeljne vzvode demokratičnega odločanja v družbi, je radikalna kritika neodgovorne politike in hkrati konkretna politična akcija.

Slaven Tolj velja za enega najpomembnejših hrvaških umetnikov. Mednarodno se je uveljavil predvsem s svojimi instalacijami, performansi in video deli.

Več o razstavi

#2
KAPSULA

KAPSULA

V prostorih KAPSULE – specializirane knjigarne za knjigo umetnika, Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana so na voljo izbrane strokovne in umetniške publikacije, izdane v produkciji Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. in izbranih tujih založb (MER.Paperkunsthalle, Genk; Argobooks, Berlin; Pork Salad Press, Danska; Ugly Duckling Press, New York; Lubok Verlag, Leipzig; itd… Izbrane knjige so na voljo do 70% ceneje.

Na ogled je tudi izbor ekskluzivnih zbirateljskih edicij izdanih v zadnjih letih in vključujejo dela Vlada Marteka, Mladena Stilinovića, Dejana Habichta, Tanje Lažetić, Jesperja Fabriciusa, Mladena Stropnika idr. Vse edicije so v soboto izjemoma na voljo po 15% znižani ceni!

Vabljeni!

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in MOL, Oddelek za kulturo.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.
Center in Galerija P74 / KAPSULA, Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana
www.zavod-parasite.si, www.kapsula.si
p74info@volja.net
m 040 370 199

Galerijske ure:
ponedeljek – petek 12.00 – 18.00 in po dogovoru; sobota, nedelja zaprto
sobota, 16. 6. 2012 odprto od 18h do 22h!