Skip to main content
Novice

Uradno razglašeni nominiranci Nagrade skupine OHO 2014

By 19 marca, 2014No Comments

Razglašeni so nominiranci Nagrade skupine OHO 2014, osrednje neodvisne nagrade za mlade vizualne umetnike v Sloveniji.

Letošnji nominiranci so: Sanela Jahić, Špela Petrič, Ištvan Išt Huzjan, Staš Kleindienst.

Strokovna komisija v sestavi Martina Vovk (kustosinja; Moderna galerija, Ljubljana), Janka Vukmir (umetnostna zgodovinarka, kritičarka; Zagreb), Nina Skumavc (umetnostna zgodovinarka) je na svojem prvem srečanju v petek, 14. 3. 2014 med prispelimi prijavami soglasno izbrala štiri nominirance Nagrade skupine OHO 2014.

Nominiranci se bodo predstavili v Centru in Galeriji P74 v začetku maja z novim oziroma še nerazstavljenim delom, komisija pa bo med njimi izbrala zmagovalca, ki bo deležen šesttedenska bivanja in ustvarjanja na umetniški rezidenci v ateljejih ISCP v New Yorku – eni od vodilnih neprofitnih umetnostnih institucij namenjenih promociji in podpori mlajših generacij vizualnih umetnikov.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo, nominirancem pa iskreno čestitamo!

Nagrado skupine OHO že deveto leto zapored razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana, v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York in Trust for Mutual Understanding, New York.

Glavni sponzor Nagrade skupine OHO je KD Group d.d.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član ASOCIACIJE – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.