Skip to main content
Novice

Strokovna žirija izbrala nominirance Nagrade skupine OHO 2012

By 19 marca, 2012No Comments

Z zadovoljstvom sporočamo, da je strokovna žirija Nagrade skupine OHO 2012 v sestavi Katerina Mirović (kustosinja, Ljubljana), Jože Barši (ALUO, Ljubljana), Dalibor Martinis (umetnik, Zagreb), Miran Mohar (umetnik, Ljubljana) na svojem prvem srečanju med poslanimi predlogi izbrala letošnje štiri nominirance.

Letošnji nominiranci so: Vesna Bukovec, Tomaž Furlan, Alja Piry, Tina Smrekar.

Na letošnji razpis smo prejeli 26 prijav.
Nagrado skupine OHO že sedmo leto zapored razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana, v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York in Trust for Mutual Understanding, New York.

Do zadnjega tedna v aprilu bodo nominiranci pripravili novo delo oz. predstavili delo, ki še ni bilo razstavljeno. Dela bodo predstavljena v galeriji Vžigalica.

Vsem nominirancem iskreno čestitamo!

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. je podprt s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter MOL, oddelka za kulturo.
Sponzor Nagrade skupine OHO je KD Group d.d.

Kontakt:
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.
www.zavod-parasite.si
p74info@volja.net
m 040 370 199

Nominiranci Nagrade skupine OHO 2012

Vesna Bukovec (1977) je diplomirala in magistrirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Deluje kot samostojna avtorica in v okviru umetniške skupine KOLEKTIVA (z Metko Zupanič in Lado Cerar). V zadnjih letih se je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah v Ljubljani, Mariboru, Slovenj Gradcu, Novem Mestu, Ribnici, Zagrebu, Beogradu, Atenah, Berlinu, Pekingu, Gradcu, Dunaju, New Yorku, Veroni, Benetkah … Ustvarja v različnih medijih (risba, video, fotografija, instalacija), z različnimi postopki (raziskava, apropriacija, participacija idr.), pri čemer kot umetniško strategijo pogosto uporabi ironijo.

Tomaž Furlan (1978) je intermedijski umetnik najmlaše generacije. Diplomiral je na Oddelku za kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V zadnjih letih se je predstavil na samostojnih in več skupinskih razstavah, na 11. mednarodnem festivalu računalniške umetnosti v Mariboru, Celju, Padovi, nazadnje v Galeriji P74, Galeriji Kresija in Mestni galeriji v Ljubljani. Sodeloval je na več umetniških simpozijih v Škofji Loki, Gorici, Vrsarju. V letu 2012 se bo predstavil tudi na Manifesti 9, ki bo v Genku, Belgija.
Tomaž Furlan živi in ustvarja v Škofji Loki in Ljubljani.

Alja Piry (1982) je leta 2007 diplomirala iz umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani ter leta 2010 kot magistra umetnosti zaključila šolanje na Univerzi za uporabno umetnost na Dunaju. Od novembra 2010 je samozaposlena v kulturi. Alja Piry se pri svojem umetniškem delu ukvarja z idejo o umetnini kot generatorici medosebnih impulzov. Njena praksa temelji na uporabi različnih medijev, predvsem risbe/teksta, zvočne inštalacije, slike, videa in knjige.

Tina Smrekar (1978) je vizualna umetnica, magistrirala je iz fotografije na Academy of fine Arts Leipzig, Nemčija, diplomirala na Akademiji za likovne umetnosti v Ljubljani, smer indutrijsko oblikovanje. Eno leto se je izpopolnjevala na University of Art and Design Helsinki, Finska. Svoja dela predstavlja v različnih medijih, fotografiji, videu, instalaciji, raziskovalnih projektih kot tudi performansu. Razstavljala je v različnih prostorih Evrope, med njimi Nemčija, Avstrija in Litva. Prejela je različne štipendije in nagrade, med drugim Museumquartier Wien, DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst), KulturKontakt Austria, Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, Bauhaus Dessau ter Vermont Studio Center. Živi in dela v Ljubljani.