Skip to main content
Novice

Srečanje mreže “CLUSTER”

By 22 maja, 2013No Comments

Showroom, London
22. 5. – 24. 5. 2013

CLUSTER je mednarodna mreža neodvisnih centrov za sodobno vizualno umetnost, ki jo sestavlja osem organizacij. Vse so locirane v stanovanjskih četrtih periferij evropskih mest. V mreži sodelujejo:

CAC Bretigny, Pariz; CA2M Centro Dos de Mayo, Madrid; CASCO, Utrecht; The Israeli center for Digital Art, Holon; les Laboratoires d’Aberwilliers, Pariz; Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana; The Showroom, London; Tensta Konsthall, Stockholm.

Vsaka od naštetih organizacij je aktivna v lokalnem okolju, kjer je dejavna pri ustvarjanju novih povezav, pri rekonstrukciji lokalne zgodovine, sodelovanju z lokalnimi akterji ipd. Osnovni poudarek delovanja je na večletnih raziskovalnih projektih, ki se razvijajo postopno, skozi daljša časovna obdobja.
Aktualno srečanje v Londonu bo namenjeno prikazu delovanja razstavišča »Showroom«, razpravi o prihodnem delovanju mreže, pripravi za izdajo skupne publikacije »Terminologija prihodnosti«, izmenjave informacij in znanja ter skupni spletni strani in publikaciji. Tesno sodelovanje tudi v prihodnje, bo omogočilo poglobljeno analizo lokalnih pogojev delovanja in sosesk v katerih organizacije delujejo.

Naslednje delovno srečanje mreže CLUSTER bo v septembra v Ljubljani, posvečeno pa predstavitvi delovanja Centra in Galerije P74 in Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. in lokalnega konteksta v katerem deluje, vključujoč lokalne povezave neodvisnih organizacij sodobne vizualne umetnosti.

Projekt CLUSTER sofinancira Evropska kulturna fondacija (ECF), Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo RS.