Skip to main content
KAPSULA razstave 2010

son:DA: lift.psd (risba009 in naprej)

By 3 novembra, 201024 novembra, 2010No Comments

9.-19. 11. 2010
KAPSULA, Podhod Ajdovščina 1, Ljubljana
Odprtje razstave: torek, 9. 11. 2010 ob 18.00 uri

Ob različnosti apliciranja in razumevanja risbe se sprejema dejstvo, da je umetnost skupaj z družbo prestopila čas tehnične reprodukcije v nov trenutek, ki bi ga lahko opisali kot čas in umetnost v času digitalne produkcije. Risba tako ob novih temah, ki jih reflektira in opisuje, pridobiva tudi nove načine in metode samega risanja in izdelovanja nje same ter tudi nove načine predstavljanja le-te.

In v novembru 2010 skupaj z Galerijo Kapsula prihaja „lift.psd“

“Lifti so posebne naprave za vertikalni prevoz ljudi in blaga ter potujejo v kontroliranem območju-jašku samega dvigala. Nahajajo se v objektih kot so: stanovanja, vrtci, šole, bolnice, domovi za ostarele, poslovne stavbe, javne garaže, nakupovalni centri in industrijski obrati. V Evropi so se prva dvigala pojavila po letu 1870, potem ko so leta 1867 na svetovnem sejmu prvič predstavili hidravlično dvigalo.”
Son:DA

Tandem son:DA pripada polju umetnosti, ki ga povezujejo in zaznamujejo različne tehnologije in mediji, kot tudi novi pristopi k skupinskemu delu. son:DA je aktivna v polju instalacij, računalniške risbe in AV performansov. Karakteristični motivi skupine so električni kabli in ostali električni zverinjak, kot so vtičnice, podaljški, telefoni, računalnik – v kratkem, elementi, ki reprezentirajo povezovalne in komunikacijske metode moderne družbe.

Produkcija: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, 2010
Partner: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.

www.aksioma.org/sonda
http://sonda.kibla.org