Skip to main content
Novice

Sejemski stampedo Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.

By 3 novembra, 2010No Comments

New Yor Art BOOK Fair & Paris Photo 2010

Po udeležbi na dunajskem sejmu Vienna Fair, VOLTA6 v Baslu in Salonu Light v Parizu, Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. napoveduje sejemski stampedo v novembru: udeležuje se največjega sejma knjig umetnika NY Art BOOK Fair v New Yorku in prestižnega Paris Photo 2010.

Peta edicija NY Art Book Fair, ki bo na ogled med 5. in 7. novembrom 2010 v MOMA P.S. 1 v New Yorku napoveduje rekordno udeležbo več kot 230 založnikov, distributerjev, umetniških skupin, muzejev in antikvarjev iz dvajset držav z vsega sveta. Sejem bo spremljal bogat spremljevalni program konference, predavanj, pogovorov, delavnic, projekcij ipd.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. se na NY Art Book Fair 2010 se predstavlja kot edini založnik umetniških publikacij iz regije. Poleg aktualnih izdaj knjig umetnika Mine Fine, Mladena Stropnika, Tanje Lažetić, Vlada Marteka, Balinta Sombathyja na sejmu premierno predstavljamo novi izdaji knjig umetnika: Dejana Habichta, One Bus Station in Tadeja Pogačarja, Various (Small) Pieces of Trash.

Galerija P74 in Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. v zadnjih letih zelo uspešno sodeluje na umetnostnih sejmih in sejmih knjig umetnika in tako pomembno predstavljata, promovirata in podpirata aktualno domačo produkcijo sodobnih umetnikov.
Na letošnjih umetnostnih sejmih in sejmih umetniških publikacij so sodelovale vizualne umetnice in umetniki mlajše in srednje generacije: Polonca Lovšin, Mateja Rojc, Simon Hudoklin (Small but dangers), Mladen Stropnik, Dejan Habicht, Mina Fina, Tanja Lažetić.

Knjige umetnika, ki jih izdaja Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. so na voljo v več evropskih specializiranih knjigarnah: Boekie.Woekie/Amsterdam, Pro-qm/Berlin, Motto/Berlin, Printed Matter/New York, Castilo-Coralles/Pariz, Florence Loewy/Pariz.
Uvrščene v najpomembnejše zbirke knjig umetnika in umetniških publikacij mdr.
v Muzej moderne umetnosti Weserburg, CNAE Pariz in MoMA New York.

Več informacij o sejmu NY Art Book Fair: http://nyartbookfair.com/