Skip to main content
Novice

Sejemska ofenziva Galerije P74: Rotterdam-Basel-New York-Madrid

By 21 septembra, 2013No Comments

V New Yorku se 20. septembra za širšo javnost odpira New York Book Fair, največji sejem knjig umetnika na svetu. Na 8. izdaji sejma, ki je na ogled v prostorih MoMA P.S.1 se predstavlja več kot 200 založnikov in 26 držav sveta. Lansko edicijo je obiskalo več kot 25.000 obiskovalcev.

Za svoje mesto na sejmu, ki se zaključuje 22. septembra se je letos potegovalo več sto prodajalcev, založnikov in antikvarov, a je organizator letos izvedel selekcijo, saj želi uveljaviti kakovost. Največjo skupino predstavljajo ameriški neodvisni založniki, sledijo Kanadčani, Angleži, Nizozemci, Nemci in Švicarji.

Sejma se že peto leto zapored udeležuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. in Galerija P74 z izborom del domačih avtorjev mlajše generacije. Svojo ameriško premiero bo na sejmu doživela “še topla” knjiga umetnika Rona84 “And the beat Goes On”, knjige Mine Fine, Belega sladoleda, Mihe Korona, Dejana Habichta idr.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. in Galerija P74 sta zadnja leta sicer redna gosta na umetnostnih sejmih in na najpomembnejših svetovnih sejmih knjig umetnika in umetniških publikacij v New Yorku, Los Angelesu, Parizu, Berlinu in Bruslju.

Izjemno sejemsko leto Galerije P74

Letošnje sejemsko leto, ki se je pričelo z udeležbo umetnostnega sejma Art Rotterdam in nadaljevalo na VOLTA Basel v Baslu, se podaljšuje v vročo sejemsko jesen z udeležbo na sejmu Viennafair – The New Contemporary 2013, ki obljublja rekordno zasedbo 120 galerij z Vzhoda in Zahoda ter močnejšo zasedbo pomembnih galerij iz Nemčije, Rusije in ZDA. Galerija P74 na sejmu ViennaFair sodeluje že peto leto zapored, letos kot edina galerija iz Slovenije.

V začetku leta 2014 se Galerija P74 odpravlja na največji evropski umetnostni umetnostni sejem ARCO, Madrid, kamor je vabljena v sekcijo samostojnih predstavitev.
V sredini marca sledi še udeležba na sejmu VOLTA New York, ki je namenjen predstavitvam zaokroženih opusov najperspektivnejših avtorjev.

Galerija P74 zadnja leta zelo uspešno sodeluje na evropskih in ameriških sejmih sodobne umetnosti. Glavna programska usmeritev galerije je usmerjena v intenzivno mednarodno promocijo mladih domačih avtorjev / SMALL BUT DANGERS, Polonce Lovšin, Tomaža Furlana, Uroša Potočnika / galerija pa poleg tega tesno sodeluje z vrhunskimi umetniki iz regije: s Sanjo Iveković, Mladenom Stilinovićem, Daliborjem Martinisom, Balintom Szombathyjem.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.