Skip to main content
Novice

Razpis za Nagrado skupine OHO za leto 2011

By 20 januarja, 2011No Comments

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana v sodelovanju z Foundation for Civil Society, New York in Trust for Mutual Understanding, New York
razpisuje Nagrado skupine OHO za leto 2011

Javni natečaj je namenjen vizualnim umetnicam in umetnikom do 35. leta starosti, vključujoč letnico rojstva 1976. Nagrada se podeljuje za kvaliteto in inovativno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih.

Umetnice in umetniki se lahko na natecaj prijavijo samostojno, lahko jih prijavijo institucije, ali posamezniki. Prijavljeni kandidati morajo biti državljani Republike Slovenije. Na natečaj se lahko prijavijo dela v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in performansa. Dela s področja uporabnih umetnosti, dizajna, gledališča in filma niso predmet tega razpisa. Mednarodna strokovna žirija bo med prispelimi projekti izbrala štiri (4) finaliste, ki se bodo predstavili z novim ali še nerazstavljenim delom v maju 2011 na skupinski razstavi v Ljubljani. Strokovna žirija bo med finalisti izbrala in razglasila dobitnika Nagrade skupine OHO za leto 2011. Organizatorji natečaja nagrajenki/cu Nagrade skupine OHO nudijo šesttedensko bivanje v New Yorku, ZDA v ateljejih ISCP (predvidoma v jeseni 2011), samostojno razstavo v Ljubljani in odkup dela. Dobitnik nagrade je obvezan, da v izbranem terminu odpotuje in biva v ZDA, ter pripravi samostojno razstavo v Ljubljani.

Prijava za razpis Nagrade skupine OHO 2011 mora vsebovati:

 1. osebne podatke: ime, priimek, naslov, telefon, e-mail
 2. kratek profesionalni življenjepis (v slovenskem in angleškem jeziku)
 3. dokumentacijo o predloženih umetniških delih, označeno z vsemi podatki o avtorju in delih (naslov, leto, tehnika, dimenzije, kje je bilo delo razstavljeno itn.). Dokumentacija lahko vsebuje diapozitive (do 10 diapozitivov formata 35 mm) ali digitalne posnetke na CD (do 20), video (VHS, CD rom, DVD) – v skupni dolžini največ 10 min.
 4. obvezno izjavo umetnika o umetniškem delu oz. razlago predlagatelja. Ta lahko obsega največ eno stran in mora biti obvezno prevedena v angleščino.

Kandidati lahko predložijo dodatno dokumentacijo (kataloge, tekste in ostalo).
Originalna dela, nepopolne, pomanjkljive) in zakasnele prijave pri izboru ne bodo upoštevane. Priložene dokumentacije ne vračamo in ostaja del arhiva Nagrade skupine OHO.

Natečaj je odprt do vključno petka, 18. februarja 2011 (poštni žig).

Prijave pošljite na naslov:
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.
Center in Galerija P74
Prušnikova 74
1000 Ljubljana

Dodatne informacije: GSM: 040 370 199

Vsi kandidati in predlagatelji bodo v začetku marca 2011 obveščeni o rezultatih natečaja.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je z Nagrado skupine OHO soustanovitelj mednarodne mreže YVAA, Young Visual Artists Awards in soustanovitelj organizacije Center for Exchange in Visual Arts. Skupna mreža ima trenutno 9 članov:

Podporniki in sponzorji Nagrade skupine OHO so:

 • The Foundation for a Civil Society, New York
 • Trust for Mutual Understanding, New York
 • ISCP, New York
 • Evropska kulturna fondacija, Amsterdam
 • KD Group d.d.
 • Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo
 • Ministrstvo za kulturo RS