Skip to main content
Novice

Razpis za Nagrado skupine OHO 2022

By 3 februarja, 20224 julija, 2022No Comments

Foto: Arhiv Galerije P74

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. z veseljem objavlja javni razpis za Nagrado skupine OHO 2022 – osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 40. leta starosti.

Vljudno vabimo umetnike, institucije, organizacije, da se prijavijo oziroma, da prijavijo umetnice in umetnike, ki delujejo na področju sodobne vizualne umetnosti v medijih risbe, slikarstva, kiparstva, instalacije, videa, novih medijev, performansa. Prispele prijave bo pregledala mednarodna strokovna žirija in izbrala štiri nominirance nagrade. Razpis za nagrado je odprt do vključno 10. 3. 2022.

>Delavnica Kako se prijaviti in uspeti?

Še dva tedna je do končnega roka prijave (10. marec 2022) na Nagrado skupine OHO 2022. V letošnjem letu smo delavnico Kako se prijaviti in uspeti? modificirali. Pošiljamo dve zvočni datoteki s pogovori.

-V prvem Lene Lekše, lanskoletno zmagovalko Nagrade skupine OHO 2021, govori o svojem bivanju v New Yorku, doživljanju velikega mesta in pripravi novega projekta.
>pogovor Lene Lekše & Tadej Pogačar

-Drugi pogovor sta pripravila Tadej Pogačar in Dejan Habicht. Predstavljata proces prijave in najpomembnejše elemente v prijavi na katere je potrebno biti še posebej pozoren.
>pogovor Dejan Habicht & Tadej Pogačar

Nagrado skupine OHO razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana, v sodelovanju z Residency Unlimited, New York in Trust for Mutual Understanding, New York. Nagrada skupine OHO je del mednarodne mreže YVAA (Young Visual Artist Award), ki združuje sorodne nacionalne nagrade enajstih evropskih držav.

Več o Nagradi skupine OHO 2022 in pogojih javnega razpisa