Skip to main content
Novice

Razpis za Nagrado skupine OHO 2020

By 13 januarja, 20201 junija, 2020No Comments

Rok za prijave: 10. 3. 2020

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. z veseljem objavlja javni razpis za Nagrado skupine OHO 2020 – osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 40. leta starosti.

Vljudno vabimo umetnike, institucije, organizacije, da se prijavijo oziroma, da prijavijo umetnice in umetnike, ki delujejo na področju sodobne vizualne umetnosti v medijih risbe, slikarstva, kiparstva, instalacije, videa, novih medijev, performansa. Prispele prijave bo pregledala mednarodna strokovna žirija in izbrala štiri nominirance nagrade. Razpis za nagrado je odprt do vključno 10. 3. 2020. 

Nagrado skupine OHO razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana, v sodelovanju z Residency Unlimited, New York in Trust for Mutual Understanding, New York. Nagrada skupine OHO je del mednarodne mreže YVAA (Young Visual Artist Award), ki združuje sorodne nacionalne nagrade enajstih evropskih držav.

> Vljudno vabljeni tudi na brezplačno delavnico Kako se prijaviti in uspeti? v sredo, 22. januarja 2020 ob 18.00 uri v prostore Galerije P74, Trg Prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana.

Več o Nagradi skupine OHO 2020 in pogojih javnega razpisa


Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član Asociacije – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.