Skip to main content
Novice

Promocija novih publikacij Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. v Ljubljani in New Yorku

By 18 septembra, 20191 junija, 2020No Comments

Vljudno vabljeni na promocijo in podpisovanje nove publikacije Konec šole / School’s Out Tadeja Pogačarja v Center in Galerijo P74, v četrtek, 19. 9. 2019 ob 18.00 uri.

Če dogodek v Ljubljani zamudite, lahko podpisovanje knjig Tadeja Pogačarja in Tadeja Vaukmana ujamete na največjem sejmu knjig umetnika na svetu NY Art Book Fair v New Yorku (Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. tam sodeluje že desetič) istega dne, ob 18.00 uri v P.S.1 na stojnici #S03.

 

Tadej Pogačar & P.A.R.A.S.I.T.E. muzej sodobne umetnosti
Konec šole / School’s Out
Besedilo: Suzana Milevska, Dejan Habicht, Tadej Pogačar
Izdal: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., 2019
Grafično oblikovanje: Mina Žabnikar
Slo / Angl, str.136, barvno, dimenzija 23,4 cm x 16,4 cm, mehka vezava
Cena: 15,00 EUR

Projekt Konec šole / School’s Out je bil prvotno zasnovan leta 1997 kot intervencija v šolske prostore Gimnazije Šentvid v Ljubljani. Enkraten participatoren dogodek je želel vzpostaviti nova razmerja v izobraževalni instituciji. Postavitve v učilnicah in na šolskem hodniku so vključevale šolske pripomočke, učila, vsakdanje predmete ter z načinom prezentacije problematizirale učne metode. Serija petindvajsetih kolažev School’s Out je nastala med leti 1997 in 2013. V njih so uporabljene arhivske podobe iz štiridesetih, šestdesetih in sedemdesetih let dvajsetega stoletja (hrani jih Slovenski šolski muzej v Ljubljani), ki kažejo procese poučevanja, discipliniranja in kontrole.

Projekt Konec šole / School’s Out je bil predstavljen na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Ljubljani, Zagrebu, Novem Sadu, Budimpešti, Kielu, Valenciji, Dunaju, Baslu, Madridu in New Yorku. Zadnjič je bil na ogled letos v Galeriji Ravne (Koroška galerija likovne umetnosti, 25. 4. – 31. 5. 2019), kustos razstave pa je bil Jernej Kožar.

Strokovna besedila za publikacijo so prispevali Suzana Milevska, Dejan Habicht in Tadej Pogačar. Publikacijo je grafično oblikovala Mina Fina. Fotografije so delo Dejana Habichta, Dobrana Laznika in arhiva KGLU. Publikacija je izšla v produkciji Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.

 

Tadej Vaukman
PUBES
Izdal: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., 2019
Zine, digitalni barvni tisk, dimenzija 21cm x 15cm, mehke platnice, naklada: 25
Cena: 25,00 EUR

 

Tadej Vaukman
Spaghetti Boys (druga izdaja)
Izdal: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., 2019
Zine, digitalni barvni tisk, dimenzija 21cm x 15cm, mehke platnice, naklada: 10
cena: 25,00 EUR

 

NAPOVEDUJEMO
Galerija P74 20 let

Več kot dvajset let že štejemo od ustanovitve Centra in Galerije P74. Z velikim veseljem napovedujemo izid ekskluzivne publikacije z naslovom Galerija P74 20 let, ki bo predstavila izbrane vrhunce, povezave, zvezdne trenutke in ključne dosežke te izjemne nevladne in neprofitne organizacije, ki pomembno sooblikuje kulturni vsakdan v Ljubljani. Izid knjige napovedujemo v decembru 2019. Knjiga bo izšla v založništvu Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. ob finančni pomoči Fundacije ERSTE in Trust for Mutual Understanding, New York.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član ASOCIACIJE – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.