Skip to main content
Novice

Predstavitev knjige Druga eksplozija – 90. leta na Dunaju

By 27 maja, 201715 junija, 2017No Comments

torek, 13. 6. 2017

Po uspešnih predstavitvah na sejmu Friends with Books v prostorih Hamburger Bahnhof v Berlinu, ARCOmadrid v Madridu in sejmu OFFPRINT v Tate Modern v Londonu napovedujemo še dunajsko promocijo publikacije »Druga eksplozija – 90. leta«.

Vljudno vabljeni v prostore Fundacije ERSTE, Am Belvedere 1, Dunaj, v torek, 13. junija 2017 ob 18.00 uri. Knjigo bosta predstavila Tadej Pogačar in Dejan Habicht.

Druga eksplozija – 90. leta (2014–2016) je večletni transdisciplinarni raziskovalni in izobraževalni projekt, ki ga je zasnoval Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti Slovenj Gradec.
Gre za prvi celovit pogled na najpomembnejše kritične in radikalne umetniške prakse devetdesetih, ki predstavljajo glavno silo v inovacijskih procesih in so svojevrstno nadaljevanje tistih radikalnih umetniških praks, ki so izvedle prelom v moderni umetnosti v poznih šestdesetih in sedemdesetih letih. Sodobna umetnost devetdesetih v Sloveniji je podobno kot ona v poznih šestdesetih transgresivna, uvaja nove oblike neposredne komunikacije in dialoga s publiko, participacijo in sodelovanje, se usmerja h kritični socialnosti, eksperimentira z različnimi modeli kulturnih institucij in je transdisciplinarna.

Publikacija »Druga eksplozija – 90. leta« (mehka vezava z zavihki, 217 strani, založba: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.) je na voljo v večjih knjigarnah, spletni knjigarni Buča in Galeriji P74.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član Asociacije – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.