Skip to main content
Novice

Predstavitev in pogovor – Devetdeseta na Hrvaškem

By 17 januarja, 20179 februarja, 2017No Comments

Torek, 31. 1. 2017, ob 18.00 uri
Center in Galerija P74, Trg prekomorskih Brigad 1, 1000 Ljubljana

Slaven Tolj, Hrana za preživetje, 1993 (z Mario Grazio)
Slaven Tolj, Hrana za preživetje, 1993 (z Mario Grazio)

Vljudno vabljeni na predstavitev in pogovor z Jadranko Vinterhalter, Janko Vukmir in Darkom Šimičićem v Center in Galerijo P74, v torek 31. 1. 2017 ob 18.00 uri.

Gostje bodo spregovorili o nastajajočem raziskovalnem projektu, ki se posveča specifikam umetniške produkcije devetdesetih na Hrvaškem.

Janka Vukmir bo poskusila definirati prelome s predhodnimi praksami in uvajanjem novih. Jadranka Vinterhalter bo govorila o dogodkih, ki so bili v devetdesetih ključni za prenos izkušenj z ene umetniške generacije na drugo. Darko Šimičić bo skozi izbrane primere praks Tomislava Gotovca pokazal na nove pogoje delovanja in modele prilagajanja.

Skozi vse tri pripovedi se bodo predavatelji dotaknili tudi institucionalnih sprememb, ki so na Hrvaškem igrale pomembno vlogo v času prehoda v novo stoletje. Sodelujoči so ustanovni člani hrvaškega »Sorosovega centra za sodobno umetnost« ter avtorji številnih odmevnih razstavnih in knjižnih projektov sodobne in moderne vizualne umetnosti in kulture.

Pogovor sodi v programski okviru večletnega raziskovalnega, izobraževalnega in razstavnega projekta “Druga eksplozija – 90. leta”

Vabljeni!

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo. Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član Asociacije – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.