Skip to main content
Novice

Predstavitev bienala kratkega videa -5 Minut v Zagrebu

By 27 novembra, 2012No Comments

V torek, 27. 11. 2012, ob 18.30 v Zagrebu pripravljamo predstavitev bienala kratkega videa -5 minut 2010 in 2012

Institut za suvremeno umjetnost, Zagreb
Ulica Augusta Šenoe 11,
Zagreb, Hrvaška

Bienale kratkega videa -5 Minut smo zasnovali v letu 2006 zaradi velike razširjenosti medija in majhnih možnosti predstavitev. Zanimali so nas profesionalni avtorji in ljubitelji ter raznoliki pristopi k videu, osredotočili pa smo se na slovenske ustvarjalce. V letu 2010 smo se odločili da bienalu damo tematski naslov in javni razpis odpremo za mednarodne avtorje.
V Zagrebu bomo prikazali izbor iz leta 2010, ki je nosil naslov Preprosto življenje / Simple Living in letošnji izbor na temo V resnični svet / Into the Real World, ki jo je predlagala nemška kustosinja Silke Opitz.

Bienale bo predstavila Polonca Lovšin.

Program:

Preprosto življenje / Simple Living
-5 Minut, kratki video 2010
Izbor: Igor Španjol, Polonca Lovšin

Clarina Bezzola, Judgement Day, Filmowski (Luka Kos, Martin Hafner), Na drugi strani žice, Martina Korošec, Stranišče-plesišče 09, Lemeh42, Pancakes, Jonas Nilsson, Self-Muser, Joanna Pawlik,  Trying on, Walk, Stephan Ruderisch, Anselm Ruderisch, Natalia Saurin, Dance, dance, dance, Zora Stančič and Nebojsa Serič Šoba, Kava

V resnični svet / Into the Real World
-5 Minut, kratki video 2012
Izbor: Silke Opitz, Polonca Lovšin, Jaka Železnikar

Tina Helen in Soeren Thilo Funder, Waiting Panorama, Wanja Kimani, Utopia


Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in MOL, Oddelek za kulturo.