Skip to main content
Novice

Predavanje in predstavitev knjige dr. Suzane Milevske

By 17 decembra, 2014No Comments

Petek, 19. 12. 2014, ob 18.00
Moderna galerija, Cankarjeva 15, Ljubljana

Vabljeni na javno predavanje dr. Suzane Milevske in predstavitev knjige  The Art of Tadej Pogačar. From Institutional »Parasitism« to Reverse Recuperation, Agency, and Solidarity, Archive Books, Berlin, ki bo v petek, 19. 12. 2014, ob 18. uri v Moderni galeriji.


Tadej Pogačar, The New Spring Collection, 1979

Po predstavitvi knjige v New Yorku in v Berlinu vabljeni na predavanje v katerem Suzana Milevska razpravlja o konceptu »obratne rekuperacije«, ki ga bo ponazorila s primeri umetniških praks in strategij delovanja Tadeja Pogačarja. Ob tem se bo ustavila še ob različnih teoretskih konceptih kot so  nadidentifikacija« (Slavoj Žižek), »rekuperacija« (Guy Debord) in »nasprotna rekuperacija«, predavanje pa pričela s konceptom »parazitizma«.

Dr. Suzana Milevska je teoretičarka in kustosinja vizualne umetnosti in kulture. Njena polja delovanja so postkolonialna kritika, feministična teorija in teorija spola, participativne in kolaborativne prakse. Doktorirala je iz vizualne kulture na Goldsmiths College London, kjer je med leti  2002 – 2004 tudi poučevala. Kasneje je učila na Fakulteti likovne umetnosti – Univerzi Sv. Cirila in Metoda v Skopju. Leta 2010 je objavila knjigi Gender Difference in Renaming Machine, ki sta zaključili obdobje intenzivnega raziskovanja. Leta 2012 je prejela Nagrado Igorja Zabela za kulturo in teorijo. Leta 2013 je nastopila mesto gostujoče profesorice na Oddelku za centralne in jugovzhodne evropske umetnostno zgodovinske študije na dunajski Likovni akademiji.

Predavanje in predstavitev knjige pripravljamo v sodelovanju z Moderno galerijo Ljubljana in sodi v serijo “Kratka šola parazitizma”. Je del spremljevalnega programa pregledne razstave Tadeja Pogačarja »Hribi, doline in rudna bogastva«.

Več o razstavi

Vabljeni!