Skip to main content
KAPSULA program 2015

p.a.r.a.s.i.t.k.i. – sodobna druženja ob razstavi Drugi družinski razlogi v P74

By 13 aprila, 201527 maja, 2015No Comments


Delavnica ob razstavi Uroš Potočnik: Holy motors, september 2014. Foto: Arhiv P74.

VABILO

p.a.r.a.s.i.t.k.i. – sodobna druženja

Prihaja nova razstava in s tem tudi naša sodobna druženja.

Sodobna druženja so popoldanski otroški program Centra in Galerije P74, kjer bomo na malih ustvarjalnih srečanjih spoznavali svet sodobne umetnosti.

Družili se bomo s sodobnimi umetniki, raziskovali materiale in tehnike, ki jih uporabljajo pri svojih delih ter se pogovarjali o tem, kaj je danes umetnost, kdo jo ustvarja, kako umetnost komunicira z nami oz. na kakšne vse načine se sodobni umetnik lahko izrazi?

Brezplačna ustvarjalna druženja so namenjena otrokom od 4. do 12. leta starosti. Potekala bodo ob razstavah v prostorih Galerije P74 in projektnega prostora KAPSULE, Trg Prekomorskih brigad 1, Šiška.

V nadaljevanju vam prilagamo seznam srečanj v aprilu 2015.

Sodobna druženja ob skupinski razstavi Drugi družinski razlogi / Altri motivi di famiglia:
torek, 21. april 2015, 17.00 – 18.30

Tudi sodobni umetniki si velikokrat za ustvarjanje svojega dela izberejo motiv družine, ki jo upodabljajo iz različnih perspektiv. Na razstavi bomo poskušali ugotoviti katere tehnike in medije so uporabili, od kod so črpali svoj navdih in ali dela skrivajo osebno zgodbo umetnika ali zgodbo okolja, ki ga obkroža. Po najdenih odgovorih se bomo na delavnici prelevili v umetnike in v središče pozornosti postavili družino.

Prijave sprejemamo do 20. 4. 2015 na elektronski naslov: p74info@zavod-parasite.si.

Vabljeni!
Vaš Center in Galerija P74

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član Asociacije – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti in mednarodne mreže CLUSTER.