Skip to main content
KAPSULA program 2017

Offprint London

By 12 aprila, 20175 junija, 2017No Comments

19. 5. – 21. 5. 2017
Tate Modern, London

Če ste te dni v Londonu, vljudno vabljeni na sejem umetnostnega založništva OFFPRINT v Turbine Hall, v Tate Modern, v London med 19. in 21. majem 2017.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. se po vabilu organizatorja tokrat prvič udeležuje londonskega sejma, ki je sicer na ogled dvakrat letno v Londonu in Parizu in je eden najhitreje uveljavljajočih se sejmov. Gre za njegovo tretjo izdajo in je namenjen neodvisnemu založništvu publikacij umetnika ter foto knjigam.

Na sejmu sodeluje več kot 130 neodvisnih in eksperimentalnih producentov, založnikov in samozaložnikov iz 16 držav, ki delujejo na področju sodobne umetnosti, fotografije in grafičnega oblikovanja. Ob sejmu organizator napoveduje bogat program spremljevalnih prireditev, delavnic in performansov.

Galerija P74 ob predstavitvi aktualne domače produkcije knjig in publikacij umetnika v Londonu pripravlja ekskluzivno promocijo kataloga »Druga eksplozija – 90. leta« (izšel je nedavno ob istoimenski razstavi o umetniški produkciji devetdesetih let v Sloveniji, ki je bila na ogled v Ljubljani in Slovenj Gradcu) ter promocijo nove knjige umetnika »Devet tankov (in nekaj praznih strani)«, ki je bila zasnovana ob razstavi »Dokumenti São Paula / The SP Files« Tadeja Pogačarja v Galeriji Škuc v Ljubljani aprila letos.

Galerija P74, kot edini mikrozaložnik knjig umetnika v regiji, uspešno sodeluje na mednarodnih sejmih knjig umetnika že celo desetletje.

Po londonskem sejmu v juliju napovedujemo udeležbo na sejmih MISS READ v Haus der Kulturen der Welt v Berlinu ter v septembru na najprestižnejšem in največjem NY Art Book Fair v New Yorku.