Skip to main content
Novice

avgust in september v P74 in KAPSULI

By 1 julija, 201413 avgusta, 2014No Comments

>Po zaključku obnovitvenih del vabljeni v osvežene prostore Centra in Galerije P74 ter KAPSULE. Jesensko razstavno sezono pričenjamo v četrtek, 28. 8. 2014 z odprtjem samostojne razstave Uroša Potočnika HOLY MOTORS. Razstavo spremljajo javna vodstva, pogovori in otroške delavnice. Na ogled bo do 30. 9. 2014.

>Če ste spregledali v KAPSULI lahko še ujamete razstavo Zbirateljske edicije z deli znanih domačih in tujih avtorjev kot so: Milenko Matanović (OHO), Alighiero i Boetti, Mladen Stilinović, Ivan Kožarič, Jesper Fabricius, Dalibor Martinis, Vlado Martek, Mladen Stropnik.

>V septembru napovedujemo izid nove edicije Zvezka o umetnosti z naslovom Milena Usenik IZGUBLJENI POPART. Besedilo je prispevala Mojca Grmek.

>Mednarodna sejemska dejavnost v septembru in oktobru
Tudi letos napovedujemo udeležbo na največjem svetovnem sejmu knjig umetnika NY Art Book Fair v New Yorku. Na sejmu poleg ostalih novosti napovedujemo promocijo in izid knjige umetnice Lale Raščić z naslovom Lala’s Reader.
V začetku oktobra se že šesto leto zapored udeležujemo mednarodnega sejma sodobne umetnosti VIENNAFAIR na Dunaju. Letos predstavljamo novo produkcijo Polonce Lovšin in Tomaža Furlana.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član Asociacije – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti in mednarodne mreže CLUSTER.