Skip to main content
Novice

Nagrada za najboljšo knjigo umetnika v Sloveniji v letu 2017 in 2018

By 11 septembra, 20186 novembra, 2018No Comments

Rok za prijavo: 29. 11. 2018

decembru 2018 napovedujemo jubilejno peto edicijo konvencije Blind Date, osrednji in najpomembnejši dogodek namenjen promociji, produkciji in popularizaciji knjige umetnika in umetniških publikacij.

Ob tem z veseljem objavljamo razpis za novo nagrado, ki jo podeljujemo za najboljšo knjigo umetnika in je prva tovrstna pri nas. Pri izboru bomo upoštevali knjige umetnika, ki so bile izdane v Sloveniji v letu 2017 in 2018.

Nagrada za knjigo umetnika

Pri izboru najboljše knjige umetnika izbiramo med knjigami umetnika, ki so bile izdane v Sloveniji v letu 2017 in 2018. Upoštevani bodo vsi žanri in formati knjige umetnika.

Knjigo umetnika razumemo zelo široko, kot umetniško delo, ki je nastalo v formi knjige. Knjigo umetnika lahko predlaga posameznik, institucija, umetnik, avtor, umetniška skupina ipd. Poslani predlog za najboljšo knjigo umetnika mora obvezno vsebovati:

  • Izvod predlagane knjige.
  • Osebne podatke avtorja /ime, priimek, naslov, e-mail, telefon/.
  • Kratko predstavitev avtorja /največ pol strani A4/.
  • Kratek opis / koncept predlagane knjige umetnika /največ eno stran A4/.

Upoštevane bodo zgolj popolne prijave.

Javni razpis je odprt do vključno 29. novembra 2018. Zmagovalno knjigo bo razglasila mednarodna žirija 6. decembra 2018.

Prijave in knjige umetnika pošljite na naslov:
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Center in Galerija P74, Trg Prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana, s pripisom: Za knjigo umetnika.

Poslane knjige umetnika ne vračamo in ostanejo shranjene v arhivu Centra in Galerije P74 oz. del Zbirke knjig umetnika Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.