Skip to main content
Novice

Nagrada skupine OHO 2012

By 22 aprila, 201226 aprila, 2012No Comments

Odprtje razstave nominirancev in podelitev nagrade

Vljudno vabljeni na slavnostno podelitev Nagrade skupine OHO 2011, osrednje nagrade za umetnost namenjena mladim vizualnim ustvarjalkam in ustvarjalcem in razstavo nominirancev v prostore Galerije Vžigalica v Ljubljani, v sredo, 25. aprila 2012, ob 20.00 uri.

Prejemnik Nagrade skupine OHO 2012 je Tomaž Furlan.

Nominiranci letošnje Nagrade skupine OHO 2012 so: Vesna Bukovec, Tomaž Furlan, Alja Piry, Tina Smrekar. Letošnjo strokovno komisijo sestavljajo Katerina Mirović (kustosinja, Ljubljana), Jože Barši (ALUO, Ljubljana), Dalibor Martinis (umetnik, Zagreb) in Miran Mohar (umetnik, Ljubljana).

Ustanovitelj Nagrade skupine OHO je Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., ki je tudi soustanovitelj in partner mednarodne mreze YVAA, Young Visual Artists Awards (www.yvaa.net) in organizacije Center for Exchange in Visual Arts. Mrežo trenutno sestavlja 10 pridruženih organizacij.

O nagradi
Nagrado skupine OHO letos podeljujemo že sedmo leto zapored. Namenjena je mladim vizualnim umetnicam in umetnikom do 35. leta za dela izvedena v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in perfomansa. Kriterij za dodelitev nagrade je kvaliteta in inovativnost umetniškega dela realiziranega v zadnjih dveh letih. Cilj Nagrade skupine OHO je podpora mladih ustvarjalcev in pomoč pri uveljavljanju. Z nagrado želimo ustvariti pozitivni kontekst delovanja, kreativnosti in inovativnosti, ter mlade pomakniti z družbene margine v sredino družbenega zanimanja. Nagrada nosi ime po skupini OHO, neoavantgardni umetniški skupini, ki je s svojim inovativnim delom v slovensko kulturo vpeljala najsodobnejše umetnostne trende. Skupina OHO v svojem delovanju zagovarjala koncept novega človeka in drugačne civilizacije, ki je odprta povezovanju, sožitju, toleranci in svobodnemu izrazu.

Podporniki in sofinancerji Nagrade skupine OHO so:
The Foundation for a Civil Society, New York; Trust for Mutual Understanding, New York; ISCP, New York; Evropska kulturna fondacija, Amsterdam; Mestna občina Ljubljana, oddelek za kulturo; Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS

Glavni sponzor Nagrade Skupine OHO je KD GROUP d.d.

Podelitev nagrade in razstavo nominirancev smo pripravili v sodelovanju z MGML / Galerijo Vžigalica.

Galerija Vžigalica, Trg francoske revolucije 7, 1000 Ljubljana, T +386 (0)1 2412 590
Odprto: torek – nedjelja 10.00-18.00; ponedeljek zaprto.

Razstava bo odprta do 13. 5. 2012.