Skip to main content
Novice

Nagrada skupine OHO 2011

By 28 aprila, 20116 maja, 2011No Comments

5. 5.–22. 5. 2011
Galerija Vžigalica,Trg francoske revolucije 7, Ljubljana
Otvoritev in podelitev nagrade:četrtek, 5. 5. 2011 ob 20.00 uri v Galeriji Vžigalica, Ljubljana

Razstava nominirancev: Beli sladoled, Ištvan Išt Huzjan, Nina Kočar, Pila Rusjan

Prejemnik Nagrade skupine OHO 2011 je Beli sladoled.

Letošnjo strokovno komisijo sestavljajo: Darko Šimišić, umetnostni kritik in kustos (Zagreb), Majda Božeglav, kustosinja (Obalne galerije Piran), Alenka Gregorič, kustosinja (Muzej in galerije mesta Ljubljane), Patrick Ward, vizualni umetnik (Ljubljana/London) in Maja Hodošček (vizualna umetnica, dobitnica Nagrade skupine OHO 2010, Celje).

Ustanovitelj Nagrade skupine OHO je Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., poleg tega pa je tudi soustanovitelj mednarodne mreze YVAA, Young Visual Artists Awards in organizacije Center for Exchange in Visual Arts. Skupna mreža ima trenutno 10 članov.

Nagrada skupine OHO je namenjena mladim vizualnim umetnicam in umetnikom do 35. leta za dela izvedena v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in perfomansa. Kriterij za dodelitev nagrade je kvaliteta in inovativnost umetniškega dela realiziranega v zadnjih dveh letih. Cilj Nagrade skupine OHO je podpirati mlade ustvarjalce, jim olajšati nadaljno ustvarjanje in jih z ustvarjanjem pozitivnega konteksta njihovega delovanja, kreativnosti in inovativnosti, pomakniti z družbene margine v sredino družbenega zanimanja. Nagrada nosi ime po skupini OHO, neoavantgardni umetniški skupini, ki je s svojim inovativnim delom v slovensko kulturo vpeljala najsodobnejše umetnostne trende. Njihov pomen ni zgolj umetniški, saj je skupina OHO v svojem delovanju zagovarjala koncept novega človeka in drugačne civilizacije, ki je odprta povezovanju, sožitju, toleranci in svobodnemu izrazu.

Podporniki in sofinancerji Nagrade skupine OHO so:
The Foundation for a Civil Society, New York; Trust for Mutual Understanding, New York; ISCP, New York; Evropska kulturna fondacija, Amsterdam; Mestna občina Ljubljana; Oddelek za kulturo; Ministrstvo za kulturo RS

Sponzor Nagrade Skupine OHO je KD GROUP d.d.

Medijski sponzor

Razstavo smo pripravili v sodelovanju z MGML / Galerijo Vžigalica