Skip to main content
Novice

Nagrada Igorja Zabela za kulturo in teorijo za leto 2012 Suzani Milevski

By 19 novembra, 2012No Comments

Z veseljem sporočamo, da je Nagrada Igorja Zabela za kulturo in teorijo za leto 2012 podeljena v Varšavi Suzani Milevski. Nagrado je prejela za svoje dolgoletno delovanje na področju teorije, kulturnih študij, kustoskega dela in umetnostne kritike.

Suzana Milevska je večletna strokovna sodelavka Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. V zadnjih letih je v sodelovanju z Zavodom P.A.R.A.S.I.T.E. kurirala več razstav mdr. projekt Tadeja Pogačarja »CODE:RED, Lesson 1« v Press to Exit v Skopju, samostojno razstavo Hito Steyerl (2009) ter projekt Warrena Neidicha “The Noologist’s Handbook” (2012) v Centru in Galeriji P74. Je avtorica in kustosinja odmevnega mednarodnega projekta “Renaming Machine”/”Stroj za preimenovanje” (2008-2010), ki je nastal v organizaciji Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. in urednica strokovne publikacije z istim naslovom.

Nagrada Igorja Zabela za kulturo in teorijo pomeni priznanje dosežkom kulturnega protagonista, čigar delo je namenjeno mednarodnemu širjenju znanj s področja vizualne kulture v Srednji in Jugovzhodni Evropi. Nagrajence vsako leto izbere tri-članska mednarodna žirija, ki jo določita Fundacija Erste in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo. Kandidati za nagrado so mednarodno priznani kustosi, teoretiki, pisci in kritiki, ki prihajajo iz regije, živijo ali delajo v njej ali katerih delo se nanaša na področje Srednje in Jugovzhodne Evrope. Poleg glavne nagrade v višini 40.000 evrov so podeljene še tri delovne štipendije v višini 12.000 evrov.

http://www.igorzabel.org/en