Skip to main content
Novice

Moja zgodba: Ajda Peternel

By 10 novembra, 20214 julija, 2022No Comments

Foto: Arhiv Galerije P74

Z veseljem napovedujemo nadaljevanje programskega ciklusa Moja zgodba, ki je namenjen javni predstavi ustvarjanja, raziskovanja in dela, ki ga kreativni posamezniki želijo neformalno deliti s svojimi kolegi in širšo javnostjo.

Lahko gre za misel, umetniško prakso, delo, raziskovalno delo.Obliko predstavitve puščamo odprto, vsak si jo lahko oblikuje sam. Ponujamo prostor za dialog, izmenjavo idej in misli, učenje in povezovanje. Leto zaključujemo predstavitvijo Ajde Peternel, sledi nadaljevanje v prvi polovici leta 2022.
Vabljeni!

______

3. 12. 2021 ob 17.00 uri, KAPSULA
Ajda Peternel, »Art on the go«

Ajda je umetnica, ki o svojem delu raje kot govori, piše. Sprva je šlo zgolj za tehnične zapise – torej potek gradnje dela, kasneje so se v besedila vpletli tudi zapisi iz vsakdana, ki so se včasih izkazali za ključni faktor, da je delo zavilo v drugo, nepričakovano smer. Zapisi so ji skoraj pomembnejši kot sama materializacija dela, katero umetnica vidi bolj kot vstopno točko, povabilo k samemu tekstu. Brez teksta je delo preveč svobodno za lastno interpretacijo oz. je prazno in zgolj vizualno. Svoj način dela, zapisovanja razvija tudi na podiplomskem študiju, kjer trenutno konkretizira zapisovanje samo – snema zvočni ambient svojih dnevnih migracij in si zapisuje pogovore naključnih mimoidočih, ter razvija koncept ‘ART ON THE GO’, kjer bi bila besedila lahko samostojno umetniško delo oz. bi delo preko besedil nastajalo na poti. Besedila so humorna in primerna za popoldansko branje ob čaju.

Ajda Peternel (1998) je študentka podiplomskega študija na Akademiji za likovno umetnost, smer kiparstvo.
______

>>> Dogodki v luči trenutnih razmer potekajo v prilagojenih pogojih v skladu s priporočili NIJZ. Vstop v galerijo bo možen pod takrat veljavnimi ukrepi in z izpolnjevanjem PCT pogojev.