Skip to main content
P74 razstave 2012

Mina Fina: Full Moon Empty Moon

By 2 aprila, 20124 maja, 2012No Comments

5. 4.–26. 4. 2012
Center in Galerija P74, Trg Prekomorskih Brigad 1, 1000 Ljubljana
Odprtje: četrtek, 5. 4. 2012 ob 19.00 uri


Foto: Taja Toplak

Dance first. Think later. It’s the natural order.
― Samuel Beckett

T.i. odzivne projekcije Mine Fine so inspirirana s sinestezijo – redko, senzorno izkušnjo, ko vidiš zvok in “okušaš” barve. Njene projekcije so fizična manifestacija zvoka, oblikovane z volumnom in strukturo. So prostorsko in časovno specifične, transformativne in efemerne.
Mina pravi:
Bojim se, da sem bolj dekorativna kot monumentalna. Izogibam se ustvarjanju “stvari” (naj bo to risba ali video), ki imajo določen začetek ali konec. Bolj kot o narativnem sosledju / naraciji bi lahko govorili o abstraktni likovni pokrajini, kjer ritem zgodbe določa zvok in moderna grafična interpretacija.
Motivi so postavljeni v nedefiniran prostor.
Čas je zamrznjen, vendar zmeraj v gibanju brez destinacije in določenega namena.
Posnemati ritem sodobnosti, hkrati odtujen in razburljiv.
Čas v zanki (in a loop).
Napetost med poetičnim in vsakdanjim.
Noč/temo/mrak krivim za kraje, ki se jih mogoče ne spominjam naslednji dan.

Mina Žabnikar je rojena leta 1978. Študirala je vizualne komunikacije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje med leti 1997 in 2002, kjer je istega leta diplomirala. Premik v Helsinke na študijsko izmenjavo jo poda na potovanje po stripu in ilustraciji. Med študijem je prejela dve nagradi za tipografsko odličnost TDC New York. Njeno diplomsko delo, fotografska monografija Toneta Stojka pa je prejelo nagrado za odličnost na Akademiji in Brumnovo priznanje za najboljše delo v kategoriji monografij. Je samostojna grafična oblikovalka, ki daje prednost vprašanjem iz oblikovanja knjižnega in revialnega preloma. Od leta 2008 je članica oblikovalske Grupe Ee. Istega leta se je s svojim prvim samostojnim fanzinom udeležila 13. bienala mladih, ki se je odvijal v južni Italiji. Pod imenom Mina Fina raziskuje risbo, animacijo in video.
Sodelovala je na več skupinskih razstavah v Berlinu, Londonu, New Yorku, Leipzigu in Ljubljani. Samostojno se je predstavila v Ljubljani in Zagrebu. Izdala je šest knjig umetnika.

Zvočna podlaga projekta: Your Gay Thoughts
Tehnična pomoč: Zavod Projekt Atol

Vabljeni!

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo, kulturo in šport in MOL, Oddelek za kulturo.