Skip to main content
KAPSULA program 2016

Look Back and Laugh babyshower

By 14 decembra, 201615 januarja, 2017No Comments

22. 12. 2016 ob 20h
KAPSULA, Trg prekomorskih Brigad 1, 1000 Ljubljana

Look back and laugh

KAPSULA vabi:
Založba kaset in umetniških fanzinov, Look Back and Laugh, prireja babyshower ob izidu treh novih izdaj!

Praznovali bomo trojno rojstvo: fanzina »Am I There« oblikovalke Urške Alič, knjige umetnika »Razkorak« avtorice Tee Hvale, ter knjige umetnika »Ena Ena« slikarskega tandema Beli Sladoled.

Dobimo se v Kapsuli v Ljubljani, začnemo ob 20h.

Urška Alič je grafična oblikovalka in sitotiskarka. Po končanem študiju na NTF v Ljubljani je poleg oblikovanja za naročnike ostala zvesta lastni grafični produkciji, ki jo preizkuša in nadgrajuje skozi različne tiskarske eksperimente. Po kar nekaj nabranih letih prakse v sitotisku v zadnjih dveh letih kot del kolektiva Riso Paradiso aktivno raziskuje risograf tiskarsko tehniko, na podlagi česar je nastal tudi njen zadnji fanzin »Am I there?«.

Tea Hvala je feministka, piska in avtorica radijskih oddaj. Njena prva fotoknjiga »Razkorak« gledalko ali gledalca postavlja pred nemogočo nalogo, rekoč: glej in skušaj videti tisto, kar se je izmuznilo objektivu. Knjiga je izšla s podporo Občine Cerkno.

Slikarsko-grafično-risarski duo Beli sladoled sestavljata Miha Perne in Leon Zuodar. Delujeta neprekinjeno že od leta 2005 in sta močno prisotna v slovenskem umetniškem prostoru na področju vizualne in sodobne umetnosti. V svojem ustvarjanju sta preizkusila celo paleto žanrov in formatov, vseskozi pa svoje delovanje beležita skozi izdajanje fanzinov in knjig umetnika. Knjiga »Ena Ena« je tako zadnji dokument njune produkcije, v kateri sta se umetnika tudi prvič preizkusila v risograf tehniki.