Skip to main content
Novice

Knjiga v fokusu

By 3 decembra, 20191 junija, 2020No Comments

Ich Überrasche Pobarvanka (2015), Small but dangers
Pogovor o publikaciji
Torek, 10. 12. 2019, ob 18.00 uri, KAPSULA

V decembru pričenjamo z nov ciklus pogovorov in predstavitev Knjiga v fokusu, ki se osredotoča na publikacije, ki smo jih v zadnjih letih izdali v Zavodu P.A.R.A.S.I.T.E.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je eden redkih neodvisnih založnikov v regiji, ki se posveča rednemu izdajanju knjige umetnika, umetniških edicij in publikacij o umetnosti. Bili smo med prvimi, ki smo se bolj poglobljeno posvetili mediju knjige umetnika s podporo produkcije, prezentacijo in popularizacijo. V letu 2003 smo postavili temelje za zbirko knjig umetnika in umetniških publikacij. Odprtje specializirane knjigarne in projektnega prostora KAPSULA v letu 2008 je bil naslednji logičen korak. Od tega leta tudi redno sodelujemo na vodilnih svetovnih sejmih knjig umetnika, v letu 2010 pa smo doma zagnali festival in sejem knjig umetnika Konvencijo Blind Date.

Nov programski ciklus Knjiga v fokusu želi usmeriti pozornost na izdane publikacije, ki so bile spregledane oziroma niso bile deležne primerne pozornosti. S tem bomo izbrane teme in tematike na novo premislili in kritično ovrednotili.

Za prvo predstavitev smo izbrali publikacijo Ich Überrasche Pobarvanka Simona Hudolina Salčija in Mateje Rojc (Small but dangers), ki je izšla v samozaložbi.

Vabljeni!

 

> Mesec december v Galeriji P74 in KAPSULI obeležujemo z 20% popustom na vse publikacije, knjige, kataloge, knjige umetnikov in 10% popustom na vse umetniške edicije lastne produkcije.