Skip to main content
Novice

Javni razpis za “Nagrado skupine OHO” 2017

By 18 februarja, 201715 marca, 2017No Comments

Rok za prijave: 15. 3. 2017

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. z veseljem objavlja javni razpis za Nagrado skupine OHO 2017 –  osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 40. leta starosti.

Vljudno vabimo umetnike, institucije, organizacije, skupine idr., da se prijavijo oziroma, da prijavijo sodobne umetnice in umetnike, ki delujejo na področju vizualne umetnosti v medijih risbe, slikarstva, kiparstva, instalacije, videa, novih medijev, performansa.

V letu 2017 je prišlo pri razpisu do novosti, zato vas opozarjamo, da bodite pri upoštevanju pogojev razpisa še posebej pozorni. Prispele prijave bo pregledala mednarodna strokovna žirija in izbrala štiri nominirance nagrade.

Razpis za nagrado je odprt do vključno 15. 3. 2017.

“Nagrado skupine OHO” razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana, v sodelovanju z Residency Unlimited, New York in Trust for Mutual Understanding, New York. Dobitnik nagrade bo v septembru 2017 odpotoval na dvomesečno rezidenco v Residency Unlimited v New York.

Dosedanji nagrajenci “Nagrade skupine OHO” so:
Sašo Sedlaček, Luiza Margan in Miha Presker, Mladen Stropnik, Ana Čigon, Maja Hodošček, Beli Sladoled, Tomaž Furlan, Veli Silver, Staš Kleindienst, Lenka Đorojević in Matej Stupica, Mark Požlep.

Več o Nagradi skupine OHO 2017 in pogojih javnega razpisa

Nagrada skupine OHO je del mednarodne mreže YVAA (Young Visual Artist Award), ki združuje sorodne nacionalne nagrade enajstih evropskih držav.

Glavni sponzor nagrade skupine OHO je KD Group d.d. in AS – Adriatic Slovenica.

Soorganizator uradne razglasitve zmagovalca ter razstave nominirancev za leto 2017 je UGM – Umetnostna Galerija Maribor.

UGM

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član Asociacije – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti in mednarodne mreže CLUSTER.