Skip to main content
Novice

Javni razpis za “Nagrado skupine OHO” 2016

By 29 februarja, 20163 marca, 2016No Comments

Rok za prijave: 13. 3. 2016

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. z veseljem objavlja javni razpis za Nagrado skupine OHO 2016 –  osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 35. leta.

Vljudno vabimo umetnike, institucije, organizacije, skupine idr., da se prijavijo oziroma, da prijavijo sodobne umetnice in umetnike, ki delujejo na področju vizualne umetnosti v medijih risbe, slikarstva, kiparstva, instalacije, videa, novih medijev, performansa.

V letu 2016 je prišlo pri razpisu do novosti, zato vas opozarjamo, da bodite pri upoštevanju pogojev razpisa še posebej pozorni. Prispele prijave bo pregledala mednarodna strokovna žirija in izbrala štiri nominirance nagrade.

Razpis za nagrado je odprt do vključno 13. 3. 2016.

“Nagrado skupine OHO” razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana, v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York in Trust for Mutual Understanding, New York. Dobitnik nagrade bo v septembru 2016 odpotoval na dvomesečno rezidenco v Residency Unlimited v New York.

Dosedanji nagrajenci “Nagrade skupine OHO” so:
Sašo Sedlaček, Luiza Margan in Miha Presker, Mladen Stropnik, Ana Čigon, Maja Hodošček, Beli Sladoled, Tomaž Furlan, Veli Silver, Staš Kleindienst, Lenka Đorojević in Matej Stupica.

Več o Nagradi skupine OHO 2016 in pogojih javnega razpisa

Glavni sponzor Nagrade skupine OHO je KD Group d.d. in AS – Adriatic Slovenica.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član Asociacije – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti in mednarodne mreže CLUSTER.