Skip to main content
P74 razstave 2013

Jaka Železnikar: Brez sreče se še čevelj ne obuje

By 17 januarja, 201317 februarja, 2013No Comments

25. 1.–14. 2. 2013
Center in Galerija P74, Trg Prekomorskih Brigad 1, 1000 Ljubljana
Otvoritev razstave: petek, 25. 1. 2013 ob 19.00 uri, Center in Galerija P74

Na razstavi “Brez sreče se še čevelj ne obuje” Jaka Železnikar raziskuje kulturo vzorčenja v povezavi s tradicijo pregovorov. Razstava se vpenja v avtorjevo dolgoletno raziskovanje generativnih in/ali nelinearnih načinov jezikovnega izražanja, ki ga udejanja v paleti medijev, od tiska, digitalnih komputacijskih medijev do jezika postavljenega v prostor.

Na razstavi predstavljeno delo izhaja iz izkušnje e-literature (različna jezikovno-likovna dela, ki izrabljajo možnosti digitalnega omreženega računalnika) in nekaterih likovnih praks kot je (post) konceptualna umetnost. Značilnost dela je tudi pomensko odpiranje v konceptualno mrežo na katero se večplastno odpira sam jezikovni izraz, tako v svojem pomenu kot v načinu svojega nastanka.

Avtor je o delu povedal: »zanimal me je spoj tradicije in (nekaterih) metod značilnih za današnjo spletno komunikacijo in sodobno kulturo, predvsem vzorčenje. Rezultati tako hkrati delujejo že znani in nenavadni, novi.«

Jaka Železnikar je pesnik, eden pionirjev spletne umetnosti/literature in programer/ekspert za spletno tehnologijo in kulturo. Svoje delo predstavlja v literarnih in razstavnih prizoriščih, tako v Sloveniji kot mednarodno.

Več na:  http://www.jaka.org/o-avtorju.php

Vabljeni!

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in MOL, Oddelek za kulturo.