Skip to main content
Novice

Izbrani nominiranci Nagrade skupine OHO 2016 za mladega vizualnega umetnika

By 25 marca, 2016No Comments

museo

Z veseljem sporočamo, da so izbrani letošnji nominiranci “Nagrade skupine OHO”, osrednje nacionalne nagrade namenjene mladim vizualnim umetnikom v Sloveniji.

Letošnji nominiranci so Boris Beja, Neža Knez, Mark Požlep, Tomo Stanič.

Strokovna žirija v sestavi Alenka Gregorič (umetniška vodja Mestne galerije Ljubljana in KC Tobačna 001, Ljubljana), Goran Trbuljak (umetnik, Zagreb), Breda Kolar Sluga (direktorica UGM, Maribor), Staš Kleindienst (umetnik, Ljubljana) je na prvem srečanju, v četrtek, 24. 3. 2016 med petindvajsetimi prispelimi prijavami soglasno izbrala štiri nominirance “Nagrade skupine OHO 2016”.

Slavnostna podelitev nagrade in razstava nominirancev se letos prvič seli v prostore Umetnostne galerije Maribor. UGM je tudi letošnji soorganizator uradne razglasitve nagrade ter razstave nominirancev.

Nominiranci se bodo z novimi, oziroma še nerazstavljenimi deli predstavili v maju na skupinski razstavi, žirija pa bo med njimi izbrala zmagovalca. Zmagovalec nagrade bo deležen dvomesečne umetniške residence v prostorih Residency Unlimited, bivanja v New Yorku, samostojne razstave v Ljubljani (v letu 2017) in odkupa umetniškega dela.

Vsem sodelujočim se za sodelovanje zahvaljujemo, nominirancem pa iskreno čestitamo!

Nagrado skupine OHO  že enajsto leto zapored organizira Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana, v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York, Trust for Mutual Understanding,
New York in RU – Residency Unlimited, New York. Nagrada skupine OHO je del mednarodne mreže YVAA (Young Visual Artist Award), ki združuje sorodne nacionalne nagrade desetih evropskih držav.
Glavni sponzor Nagrade skupine OHO je KD Group d.d. in AS – Adriatic Slovenica.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član ASOCIACIJE – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.