Skip to main content
Novice

Izbrani nominiranci Nagrade skupine OHO 2015

By 25 marca, 2015No Comments

10 LET NAGRADE SKUPINE OHO

Izbrani so nominiranci “Nagrade skupine OHO 2015”, osrednje nacionalne nagrade namenjene mladim vizualnim umetnikom v Sloveniji. Letošnji nominiranci so:

Tia Avsec, Boris Beja, Lenka Đorojević in Matej Stupica, Ana Legčević.

Strokovna komisija v sestavi Alenka Gregorič (kustosinja; Mestna galerija, Ljubljana), Goran Trbuljak (umetnik, Zagreb), Nina Skumavc (umetnostna zgodovinarka, Ljubljana) je na prvem srečanju v ponedeljek, 23. 3. 2015 med prispelimi prijavami soglasno izbrala štiri nominirance “Nagrade skupine OHO 2015”.

Nominiranci se bodo predstavili v Centru in Galeriji P74 v začetku maja z novim oziroma še nerazstavljenim delom in kratko izjavo, komisija pa bo med njimi izbrala zmagovalca. Ta bo deležen šesttedenske umetniške residence in bivanja v NewYorku (ZDA), samostojne razstave v Ljubljani (v letu 2016) in odkupa umetniškega dela.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo, nominirancem pa iskreno čestitamo!

“Nagrado skupine OHO” že deseto leto zapored razpisuje Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana, v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York in Trust for Mutual Understanding, New York. Glavni sponzor Nagrade skupine OHO je KD Group d.d.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član ASOCIACIJE – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.