Skip to main content
Novice

Galerija P74 s SBD na sejmu VOLTA9 v Baslu

By 10 junija, 2013No Comments

Mednarodna dejavnost

Galerija P74 se že tretjič vrača na sejem sodobne umetnosti VOLTA9 , ki bo na ogled med 10. junijem in 15. junijem 2013 v znani zgradbi Dreispitzhalle v Baslu.

VOLTA9 je poleg LISTE vodilni vzporedni sejem sodobne umetnosti, ki spremlja glavni sejemski dogodek Art Basel. VOLTA9 je namenjena predvsem novim, prihajajočim umetniškim trendom sodobne umetnosti in poglobljenim samostojnim predstavitvam vizualnih umetnikov. Na letošnji ediciji sejma sodeluje 74 galerij in razstavljalcev iz Evrope, ZDA, Srednjega Vzhoda, Južne Afrike in Azije.

Galerija P74 letos na sejmu predstavlja aktualna dela skupine SBD in njihovo najnovejšo produkcijo risb, slik in kolažev. Poleg tega bodo na ogled tudi dela drugih domačih avtorjev mlajše generacije.


SBD (Simon Hudolin-Salci), Untitled, mixed media, 35 cm x 30 cm, 2011

Small but dangers (SBD) sta Mateja Rojc in Simon Hudolin Salči.
Mateja Rojc je diplomirala na Visoki strokovni šoli za slikarstvo v Ljubljani (2004), Simon Hudolin Salči pa na Visoki šoli za slikarstvo v Ljubljani (2005) in na oddelku za Likovno pedagogiko na Filozofski fakulteti v Ljubljani (2008). Trenutno nadaljuje študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. SBD sta se predstavila na več skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. Leta 2008 sta bila nominirana za »Nagrado skupine OHO«. Samostojno sta se predstavila z razstavami in performansi v Solkanu, Desklah in Ljubljani, na skupinskih razstavah pa v New Yorku, Dunaju, Benetkah, Ljubljani, Celju, Lendavi, Škofji Loki, Novi Gorici, Cerknem – med drugim zelo uspešno na 6. Trienalu sodobne slovenske umetnosti U3 v Moderni galeriji v Ljubljani. SBD sta avtorja številnih avdio-vizualnih performansov in scenografij za animacije in videospote.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in MOL, Oddelek za kulturo.