Skip to main content
Novice

Galerija P74 na sejmih sodobne umetnosti ViennaFair 2011, VOLTANew York in VOLTABasel

By 7 maja, 2011No Comments

Letošnji sejem ViennaFair poteka med 12. majem in 15. majem 2011, na njem pa se bo predstavilo več kot 120 galerij. Galerija P74 se sejma ViennaFair udeležuje letos že tretje leto zapored, na sejmih sodobne umetnosti pa sodeluje od leta 2009. Mednarodni publiki predstavlja večinoma domače avtorje najmlajše in srednje generacije mdr. Polonco Lovšin, Uroša Potočnika, SBD, Tomaža Furlana.
Na letošnjem sejmu ViennaFair predstavljamo nova dela: slikarja Uroša Potočnika, skupine Small but dangers, Dejana Habichta, Tadeja Pogačarja, Balinta Szombathyja.

Poleg sejemske predstavitve pripravlja Galerija P74 v torek 10. 5. 2010 ob 19.00 uri v galeriji Open Space na Dunaju promocijo nove publikacije CODE:RED, ki je nedavno izšla v založništvu Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.

Marca letos se je Galerija P74 že predstavila izjemno uspešno na sejmu VOLTA NY v New Yorku. Med 86 sodelujočimi galerijami je, kot edina iz Slovenije, predstavila najnovejša dela umetniške skupine Small but dangers (SBD). Njuno delo je v v New Yorku doživelo izjemno pozitiven odmev. Uspešna predstavitev je bila pospremljena s številnimi pozitivnimi kritikami.


SBD (Mateja Rojc), Brez naslova, mešana tehnika, 45 cm x 55 cm, 2010

VOLTA NY je inovativen sejem, ki predstavlja (zgolj) samostojne predstavitve umetnikov. Sejma se udeležujejo vabljene galerije sodobne umetnosti. Tako VOLTA Basel, kot VOLTA NY sta usmerjena v predstavljanje aktualne in relavantne umetniške produkcije, ne glede na starost galerije in umetnika.

V juniju 2011 se Galerija P74 udeležuje tudi na sejma VOLTABasel, ki poteka vzporedno z največjim evropskim sejmom sodobne umetnosti, baselskim sejmom.