Skip to main content
Novice

Dobitniki Nagrade skupine OHO na razstavi v Bratislavi

By 28 septembra, 2011No Comments

YVAA napoveduje odprtje razstave “IRON APPLAUSE”, ki se odpira 04. oktobra 2011 ob 18.00 uri v Slovaški narodni galeriji v Bratislavi in bo na ogled do 26. februarja 2011. Kustosinji razstave sta Lucia Gavulova in Tijana Stepanović.

Na razstavi sodeluje 19 umetnic in umetnikov, nagrajencev in nominirancev nagrade za mlade umetnike; med njimi iz Slovenije: Luiza Margan, Miha Presker in Sašo Sedlaček.

Razstavo spremlja mednarodna konferenca (3. in 4. oktober 2011) na kateri bodo sodelovali umetniki, kustosi, teoretiki in organizatorji nagrade.

YVAA (Young Visual Artiss Award) je mednarodna mreža programov nagrad namenjenih mladim vizualnim umetnikom Centralne in Jugovzhodne Evrope. Mrežo je vzpostavila Foundation for Civil Society in posamezni organizatorji v desetih državah regije. Od leta 1990 poteka program z letnimi razstavami in nagradami. Nagrada je bila ustanovljena v Češkem, danes pa obsega mrežo podobnih nagrad tudi na Slovaškem, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, na Kosovu, Makedoniji, Srbiji, Sloveniji, Albaniji in Bolgariji.