Skip to main content
KAPSULA razstave 2010

Diane Christiansen in Shoshanna Utchenik: Notes to Nonself

By 21 maja, 20107 julija, 2010No Comments

8. 6.-24. 6. 2010
KAPSULA, Podhod Ajdovščina 1, Ljubljana
Odprtje razstave: torek, 8. 6. 2010 ob 19.00 uri

Diane Christiansen in Shoshanna Utchenik
Notes to Nonself (Zapisi o ne-jazu)

instalacija

Soustvarjalki Diane Christiansen in Shoshanna Utchenik sta s prostorsko instalacijo razširili prostor KAPSULE v domišljijsko, metaforično duhovno pokrajino. Obiskovalci so povabljeni v meditativni vrt, kolažiran z zapisi in risbami iz prekooceanskega dopisovanja med obema umetnicama, ki ju je vodilo materinstvo, poroka, kariera, smrtnost in duhovnost. Razstavljene bodo tudi animacije Diane Christiansen, Shelly Dodson in Matta Marsdena ob zvokih Steva Dawsona.

Shoshanna Utchenik
Becoming Slovenian (Postati Slovenka)

rezidenca performativne umetnice

Shoshanna Utchenik, Američanka poročena s Slovencem, bo začela sestavljati osebni vodnik za lastno asimilacijo. V času razstave bo preselila svoj atelje v KAPSULO in zastavljala javnosti vprašanje: Kaj moram storiti, da postanem Slovenka? Obiskovalci so vabljeni, da prinesejo izbrane zgovorne predmete ali izrazijo svoje zamisli ob poteku performansa.

Shoshanna Utchenik je vizualna umetnica mlajše generacije, ki prihaja iz ZDA. Sodelovala je na več skupinskih razstavah v ZDA in Evropi. Pripravila in vodila je več likovnih delavnic za odrasle in otroke.

Razstava bo odprta do 24. junija 2010. Avtorica bo izvajala performans Becoming Slovenian v času trajanja razstave od ponedeljka do petka od 9.00 do 14.30.