Skip to main content
Novice

CLUSTER v Ljubljani

By 26 septembra, 2013No Comments

27.–28. 9. 2013
MSUM, Ljubljana & Center in Galerija P74

CLUSTER je mreža evropskih neodvisnih centrov sodobne umetnosti, ki je bila ustanovljena v letu 2012. V njej sodelujejo: CAC Brétigny, Brétigny-sur-Orge/Orge (Francija), Les Laboratoires D’Aubervillers, Aubervilliers (Francija), CA2M Centro Dos De Mayo, Madrid (Španija), Casco, Utrecht (Nizozemska), Tensta Konsthall, Stockholm (Švedska),  Israeli Center for Digital Art, Holon (Izrael), Showroom, London (Anglija) in Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana. Te dni se CLUSTER srečuje še na zadnji letošnji postaji – po srečanjih in posvetih v Utrechtu, Parizu, Madridu, Stockholmu in Londonu – v Ljubljani.

Srečanje se uradno prične v petek ob 17.00 v MSUM z ogledom U3 – trienala slovenske umetnosti. Ob 18.00 uri bo sledila kratka predstavitev  predstavnikov centrov  –  Marie Lind, Binne Choi, Pierre Bal Blanca, Ferrana Barrenblita, Tadeja Pogačarja, Eyala Danona, Alexandre Baudelot in Emily Pethick. – in javni pogovor udeležencev z Zdenko Badovinac, direktorico MSUM. Pogovor bo moderirala Adela Železnik.

V soboto sledi interno delovno dopoldne v prostorih Centra in Galerije P74. Zavod P.A.R.A.S.I.T.E bo predstavil lokalni kontekst svojega delovanja, udeleženci pa bodo spregovorili o nadaljnih ciljih delovanja mreže CLUSTER.

S projektom CLUSTER / knjiga umetnika se Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. pridružuje manifestaciji “1 korak naprej, 20 korakov nazaj” s katero se obeležuje dvajsetletnica delovanja neodvisne kulturne scene v Ljubljani v letu 2013.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.