Skip to main content
Novice

Christopher Howard: Svet umetnosti brez središča

By 30 maja, 201523 junija, 2015No Comments

Predavanje, torek, 16. junija 2015, ob 18.00 uri

Howard

Vljudno vabljeni na javno predavanje in pogovor z ameriškim kritikom in kustosom Christopherjem Howardom v torek, 16. junija 2015 ob 18.00 uri v Center in Galerijo P74.

Christopher Howard se bo v svojem neformalnem predavanju prestavil kot likovni kritik in kustos ter govoril o svojem blogu In Terms Of. Predaval bo o svetu umetnosti, ki je “ostal brez središča”, o temeljih svojih izkušenj, ki jih je pridobil s svojimi prijatelji umetniki v New Yorku in aktualnih izkušnjah, ki jih je doživel z dosedanjimi prejemniki nagrad iz mreže Young Visual Artist Award. Predavanje in pogovor sta del programa razstave Ne jej rumenega snega! 10 let Nagrade skupine OHO 2006-2015.

O avtorju

Christopher Howard je kritik, urednik in kustos. Je glavni urednik na College Art Association. Na Univerzi v Floridi je diplomiral iz interdisciplinarnih študih ter magistriral iz zgodovine umetnosti na Hunter College. Članke o umetnosti in glasbi objavlja mdr. na artforum.com, v Modern Painters, Art Papers, Burnaway, L Magazine in v Brooklyn Rail. V lanskem letu je njegov blog In Terms Of, ki sledi predavanjem o umetnosti in humanističnim znanostim prejel  glavno nagrado Arts Writers Grant programa, ki ga finančno podpirajo Creative Capital in Andy Warhol Foundation za vizualne umetnosti.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član Asociacije – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti in mednarodne mreže CLUSTER.