Skip to main content
Novice

BLIND DATE 2011

By 12 decembra, 201114 decembra, 2011No Comments

Razstava edicij Založbe Lubok, Leipzig

Vabljeni na ekskluzivno razstavo tiskanih edicij Založbe LUBOK iz Leipziga v četrtek, 15. 12. 2011 ob 20.00 uri v Center in Galerijo P74, Prušnikovo 74, Ljubljana.


Lubok 10, Christoph Ruckhäberle ur., Lubok Verlag 2011

Založbo Lubok (Lubok Verlag, Leipzig) je ustanovil leta 2007 umetnik in založnik Christoph Ruckhäberle. Od leta 2007 založba vabi deset umetnikov letno, da pripravijo projekt knjige umetnika v tehniki linoreza. Knjige so tiskane z originalnih plošč v tiskarni, na stare preše v nakladi med 300 in 1500 kopij. Pri založbi želijo izdajati knjige po dostopnih cenah, saj želijo, da knjiga ostane demokratičen medij dosegljiv najširši publiki.
Poleg knjig umetnika Lubok tiska tudi umetniške monografije. Širitev izdajateljskega programa z offset tiskom ponuja nove možnosti avtorjem, ki delujejo v mediju fotografije, risbe in konceptualne umetnosti.
Založba Lubok je reden gost na najpomembnejših sejmih neodvisnih založnikov knjige umetnika. V letu 2010 je bila kot posebni gost vabljena na sejem Art Basel v sekcijo Off Press. V zadnjih letih so za svoje delo prejeli več priznanj in nagrad.
Razstavo Založbe Lubok smo pripravili v sodelovanju z založbo LUBOK. Razstava je del programske enote BLIND DATE, ki se posveča popularizaciji knjige umetnika in njeni podpori.

www.lubok.de

Izbrane knjižne edicije bodo na voljo po posebni prednovoletni ponudbi.

Vabljeni!