Skip to main content
Novice

AVANTI! Centre Avant-gardes

By 2 septembra, 201816 oktobra, 2018No Comments

Četrtek, 4. oktobra 2018 ob 13.00 uri
Galerija P74, Ljubljana

Interna predstavitev projekta AVANTI! Centre Avant-gardes

Člani iniciative AVANTI! Center Avant-gardes Tihomir Milovac (kustos Muzeja za sodobno umetnost Zagreb), Maša Milovac (industrijska oblikovalka, predsednica Hrvaške zveze oblikovalcev), Jan Pavlović (oblikovalec vizualnih kominikacij) bodo na interni predstavitvi v Galeriji P74 predstavili svoje delo in izkušnje.

Po uvodnem delu bodo predstavili širši kontekst majhne istrske občine Svetvinčenat, kamor je umeščena njihova aktivnost. V zadnjih treh desetletjih so z dogodki v katerih so sodelovali lokalni umetniki oblikovali kulturno okolje in ustvarili plodna tla za vzpostavitev inovativne institucije sodobne umetnosti Avanti! Centre Avant-gardes. Predstavili bodo oblikovanje centra, njegovo vizijo, izhodišča, razvoj in kulturni program. Kot primer v praksi bodo opisali projekt Nevidni Svetvinčenat – prevajati tradicijo v sodobno umetnost, v katerem so partnerji z lokalno skupnostjo oz. občino.

Zaključek bo namenjen pogovoru o skupnih načinih dela in potencialnih temah, vsebinah sodelovanje. Glavne aktivnosti v Svetvinčentu bodo participatorni programi za lokalno skupnost, lokalni arhivi, rezidenčni programi za umetnike in kustose, umetniške institucije in kulturni turizem. Pogovor želi definirati skupne interese in raziskati možnosti za sodelovanje med institucijama.