Programski vodja ciklusa: Mojca Zupanič
Prizorišče: Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana

Program

Ponedeljek, 12. 9. 2011, ob 20.00:

  • Samo Pečar
  • Andrej Hrvatin

Torek, 13. 9. 2011, ob 20.00:

  • Bernfard Mikuskovics

Sreda, 14. 9. 2011, ob 21.00:

  • Boštjan Perovšek
  • Hanna Preuss

O nastopajočih

Samo Pečar
Samo Pečar je glasbenik s širokim spektrom glasbenega udejstvovanja – tako doma, kot v tujini – ter obilico glasbenih izkušenj. Poleg igranja v različnih glasbenih skupinah (rock, hip hop, reggae, funk, metal, etno, improvizirana glasba) ustvarja glasbo za gledališke in plesne predstave, animacije in avdio-vizualne performanse. Njegov samostojni nastop Samo Cirkus je skupek konvencionalnih žanrskih pristopov in oblik, popeljanih v območje eksperimenta in svobodnega izražanja. Ideja in namen projekta je lo-fi produkcija glasbe v živo.

Andrej Hrvatin
Andrej Hrvatin (laptop, pihala, tolkala, sampler, razni elektronski fx) je tolkalec in oblikovalec zvoka, ki deluje predvsem v neodvisnih glasbenih krogih. Kot oblikovalec zvoka, snemalec, montažer in glasbeni producent je soustvaril številna priznana zvočna dela s področja jazza, etno glasbe, neodvisnega rocka in neodvisne radijske produkcije. Sodeloval je npr. z Zlatkom Kaučičem, Samom Šalamonom itd.
Je član številnih glasbenih zasedb. S performerskim kolektivom TRAK47 je na Sound Explicitu gostoval že leta 2009. Leto prej je gostoval na umetniški rezidenci organizacije za sodobno umetnost KHOJ v New Delhiju.

Boštjan Perovšek
Boštjan Perovšek, glasbenik, skladatelj in oblikovalec zvoka, sklada eksperimentalno, elektro akustično glasbo. Njegova posebnost je ustvarjanje bioakustične glasbe, ki temelji na zvokih živali, posebno žuželk. Igra s skupino SAETA, ki izvaja eksperimentalno glasbo in nastopa samostojno. Poleg tega ustvarja glasbo za film, gledališče, performanse in multimedijske inštalacije. Ustvaril je tudi zvočne kulise za muzeje in galerije in izdal številne zgoščenke.

Hanna Preuss
Kot tonska mojstrica, režiserka zvoka in sonorična komponistka je sodelovala pri uprizoritvenih, glasbenih, intermedijskih projektih ter pri več kot stopetdeset študijskih, dokumentarnih, animiranih in eksperimentalnih filmih v Sloveniji in tujini.
Zaradi širitve umetniškega delovanja in uvajanja nove umetnosti v slovenskem prostoru se je leta 2006 odločila odpreti svoj zavod Atelje sonoričnih umetnosti.

Bernfard Mikuskovics
“Tako kot raznolika lepota svetlobe razkriva barvni spekter mavrice, mi doživljamo raznolikost lepote enega tona v zvočni barvitosti njegovega prizvoka.”
Multuinštrumentalist Bernhard Mikuskovics je začel raziskovati ljudska glasbila po končanju študija grafičnega oblikovanja Od takrat naprej ekstenzivno deluje na različnih umetniških projektih povezanih z glasbo, slikanjem in literaturo.


Produkcija

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.
Hruševska 66, 1000 Ljubljana

Ciklus Sound Explicit smo zasnovali v sodelovanju z Muzejem in galerijami mesta Ljubljana.