Brane Zorman , S.R.P.
< ZVO-KONS / RADiO >

Sreda, 29. 10. 2003 ob 20.00 uri
Gre za premierno in enkraten dogodek brez ponovitev!
Vstop brezplačen. Število obiskovalcev omejeno.

Vabljeni!

Prvi dogodek iz novega ciklusa Sound Explicit v Centru in Galeriji P74, namenjen zvočnemu raziskovanju. Sound Explicit predstavlja aktualne raziskave, projekte in postavitve na področju analognega in digitalnega zvoka, ter intermedije.

Ciklus pričenjamo z domačim projektilo: s projektom Braneta Zormana in ekipo S.R.P. s postavitvijo .

“Zvočni material – teksture, motivi, ritmični fragmenti, šumi, ambientalni zvoki posneti na različnih virtualnih in fizičnih prostorih – kot osnovno gradivo, je digitalizirano in procesirano v enote, ki se vzorčijo.

Struktura je sestavljena iz dveh osnovnih elementov: iz vnaprej pripravljene elektronsko – akustične kompozicije in zvočne low-tech slike, zgrajene iz realnih zvokov, medijskih šumov in motenj, analognih aparatov in igrač.”

Brane Zorman je znan in priznan glasbeni ustvarjalec elektronske glasbe. V zadnjem desetletju je prispeval avtorsko glasbo na več nosilcih zvoka / mdr. CLEOPATRA, VETO 1 EP, TRIPPLE W EP in MY DREAMS EP (vse 1995) /, glasbo za številne gledališke uprizoritvene Tomaža Štrucla, Suzane Koncut itd. in predstave v PTL, Gleju, Cankarjev dom), video in film (video Marine Gržinić in Aine Šmid, Marka Kovačiča idr.) in medmrežne projekte (INTIMA).

Kolektiv S.R.P. (Matjaž Sekne, Primož Simončič, Tadej Pogačar) je derivat ljubljanske glasbene skupine, znane iz osemdesetih po originalni avtorski glasbi / LP SRP (1984), Zlata Ptica za glasbo (1984), CD SRP Zadnja Večerja (2002). Derivat S.R.P. črpa iz nastavkov sodobne improvizacijske glasbe, glasbenega eksperimenta in digitalno manipuliranega zvoka. Pri tem uporablja klasična zvočila, analogna zvočila, radijske aparate, kuhinjsko posodo, igrače, šume in zvoke realnega okolja.